Vlaam­se vis­sers­sa­la­de met ha­ring

(10)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
3 10

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappels, halveer deze en snijd in stukjes van ca. 2 cm. Doe de aardappelstukjes in ruim kokend water met zout en laat ca. 8 min. net gaar koken. Spoel ondertussen de bonen af met water en laat deze goed uitlekken. Giet de aardappelstukjes af, meng met de bonen en bonenkruid en laat afkoelen. Halveer de bietjes en snij in stukjes. Snij de haringfilets in schuine stukjes van ca. 1 cm en schep samen met de bietjes door het aardappel- bonenmengsel.
  2. Pel de sjalot. Roer de sjalot, augurken en fijngesneden petersele met de mosterd door de mayonaise. Meng de saus door de salade en verdeel deze over de borden. Voeg eventueel peper toe. Rasp de citroen en snijd deze in partjes. Knip ondertussen de peterselie fijn. Garneer de citroen met de peterselie en serveer met witbrood.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 460 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 29 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: België

Vlaamse visserssalade met haring

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Vlaam­se vis­sers­sa­la­de met ha­ring

1
1
  • 300 g aardappelen

Schil de aardappels, halveer deze en snijd in stukjes van ca. 2 cm. Doe de aardappelstukjes in ruim kokend water met zout en laat ca. 8 min. net gaar koken.

2
2
  • 220 g limabonen
  • 1 tl gedroogd bonenkruid

Spoel ondertussen de bonen af met water en laat deze goed uitlekken. Giet de aardappelstukjes af, meng met de bonen en bonenkruid en laat afkoelen.

3
3
  • 2 bietjes
  • 4 haringfilets

Halveer de bietjes en snijd in stukjes. Snijd de haringfilets in schuine stukjes van ca. 1 cm en schep samen met de bietjes door het aardappel-bonenmengsel.

4
4
  • 1 sjalot
  • 2 zoetzure augurken
  • 10 g peterselie
  • 1 el Franse mosterd
  • 1 dl mayonnaise fine

Pel de sjalot. Roer de sjalot, augurken en fijngesneden peterselie met de mosterd door de mayonaise.

5
5

Meng de saus door de salade en verdeel deze over de borden. Voeg eventueel peper toe.

6
6
  • 1 citroen
  • 2 takjes peterselie

Rasp de citroen en snijd deze in partjes. Knip ondertussen de peterselie fijn. Garneer de citroen met de peterselie en serveer met witbrood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.