Ro­mi­ge knof­look­mos­se­len

(27)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 1 personen
2 27

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mosselen grondig wassen. Kapotte schelpen en open mosselen die na een ferme tik niet sluiten, verwijderen. Venkel schoonmaken en in blokjes snijden. Pistoletje halveren en met helft van roomkaas bestrijken. In (mossel)pan wijn met venkel aan de kook brengen. Rest van roomkaas erdoor roeren, kookvocht op smaak brengen met zout en peper. Mosselen in pan doen, deksel op pan leggen en op hoog vuur 7-8 minuten koken tot alle schelpen open zijn. Af en toe omschudden. Mosselen direct uit de pan eten of overscheppen in diep bord.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 985 kcal
  • eiwit 39 g
  • koolhydraten 54 g
  • vet 52 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.