Artisjok-basilicummousse met Parmaham

Advertentie
Ingrediënten
- ½ potje gemarineerde artisjokharten (a 285 g)
- ½ zakje verse basilicum (a 15 g)
- zout en versgemalen zwarte peper
- 1 plakje Parmaham (vleeswaren)
Keukenspullen
- keukenmachine
- mooie lepels
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Artisjokharten samen met 8 blaadjes basilicum in keukenmachine of met staafmixer pureren. Eventueel nog extra olie uit potje toevoegen om mousse smeuïger te maken. Op smaak brengen met zout en peper. Van Parmaham 4 dunne repen snijden. Hamreepjes in de breedte over lepels leggen. Mooie bergjes artisjokmousse op ham scheppen. Reepjes ham over mousse dichtvouwen. Garneren met kleine blaadjes basilicum. Lekker bij een glas champagne.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 80 kcal
- eiwit 80 g
- koolhydraten 6 g
-
vet 3 g
waarvan verzadigd 0 g