bewaar
Spaghetti met aubergine-tomatensaus
Spaghetti met aubergine-tomatensaus
bewaar

Spaghetti met aubergine-tomatensaus

Pasta zonder groente, maar mét lekker veel groente en lekker veel smaakmakers.

1 uur bereiden
60waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

aubergine

1

rode peper

1

grote ui

7 el

traditionele olijfolie

2 tenen

knoflook

400 g

tomatenblokjes

75 g

ricotta

15 blaadjes

verse basilicum

400 g

spaghetti

75 g

geraspte Parmezaanse kaas

Pasta zonder groente, maar mét lekker veel groente en lekker veel smaakmakers.

Aan de slag

1

Maak de aubergine schoon en halveer in de lengte. Snijd de helften in dunne plakjes. Bestrooi met zout en laat uitlekken in een zeef. Maak de peper schoon en snijd in kleine stukjes. Halveer de ui en snijd in dunne halve ringen.

2

Verhit in een pan de olie. Bak de ui zachtjes voor ca. 3 min. Pel de knoflook en pers erboven uit. Bak de peperstukjes kort mee. Voeg de tomatenblokjes, suiker, peper en zout toe. Laat de tomatensaus ca. 20 min. zachtjes pruttelen.

3

Verkruimel intussen de ricotta. Scheur de basilicum in stukjes. Spoel de aubergineplakjes af en dep goed droog met keukenpapier. Verhit in een koekenpan de olie. Bak de helft van de aubergine snel aan beide kanten goudbruin.

4

Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Verhit de 2 el olie en bak de rest van de aubergine goudbruin. Kook de spaghetti in ruim water met zout en 1 el olie volgens de aanwijzingen op verpakking beetgaar.

5

Roer de helft van de ricotta en de helft van de basilicum door de saus. Giet de spaghetti af en doe in een schaal. Schep de saus en 2/3 van de aubergine erdoor. Verdeel de rest van de aubergine, ricotta en basilicum over de pasta. Serveer eventueel met geraspte kaas.