bewaar
Siciliaanse visrolletjes
Siciliaanse visrolletjes
bewaar

Siciliaanse visrolletjes

55 min. bereiden
31waarderingen

Ingrediënten

800 g

scholfilet

4 sneetjes

oud witbrood

1

ui

6 el

olijfolie

3 el

pijnboompitten

3 el

blanke rozijnen

4 el

Marsala

4 el

verse sinaasappelsap

25 g

geraspte Parmezaanse kaas

zout

(versgemalen) peper

Dit heb je nodig

  • cocktailprikkers

  • ovenschaal ca. 20 x 30 cm

Aan de slag

1

Visfilets met scherp mes halveren tot smalle filets. Afgedekt in koelkast bewaren. Korstjes van brood snijden en brood in keukenmachine tot fijn kruim malen. Ui pellen en fijnsnipperen.

2

Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Ovenschaal licht invetten. In koekenpan 1 el olie verhitten. Ui ca. 2 minuten zachtjes fruiten. Pijnboompitten en rozijnen ca. 3 minuten zachtjes meebakken. Marsala toevoegen en op 1 el na laten verdampen. Van vuur af sinaasappelsap, kaas en 1/3 deel van broodkruim erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Pijnboompittenvulling aan één kant over visfilets verdelen. Filets voorzichtig oprollen en vaststeken met cocktailprikkers. In diep bord rest van olie, zout en peper door elkaar roeren. Rest van broodkruim op ander bord strooien. Visrolletjes eerst door olie, dan door broodkruim wentelen. Rolletjes tegen elkaar aan in ovenschaal leggen. In midden van oven in 12 à 15 minuten gaar en licht goudbruin bakken. Lekker met rocketsla en pasta.