bewaar
Rundvlees in rode wijn
Rundvlees in rode wijn
bewaar

Rundvlees in rode wijn

20 min. bereiden
2 uur wachten
113waarderingen

Ingrediënten

2 takjes

rozemarijn

1 schaal

rib/runderlappen

2 tenen

knoflook

2 el

bloem

50 g

boter of margarine

4 el

olie

100 g

mager gerookte spekjes

2

rode uien

2 stengels

bleekselderij

1 el

tomatenpuree

½ liter

rode wijn

Aan de slag

Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en snijd deze grof. Maak met een scherp mesje inkepingen in het vlees. Druk in elke inkeping wat knoflook en de rozemarijn. Bestrooi het vlees met de bloem en peper en zout naar smaak. Verhit in een braadpan de boter en de olie en bak het vlees rondom bruin. Neem het vlees uit de pan en bak de spekjes in het bakvet. Voeg de uien en de bleekselderij toe en fruit deze ca. 3 min. op middelhoog vuur. Roer de tomatenpuree erdoor en bak nog 1 min. mee. Leg het vlees op de groenten en voeg zoveel wijn toe dat het vlees half onder staat. Breng even aan de kook, temper daarna het vuur en laat het vlees in ca. 2 uur met de deksel op de pan gaar sudderen. Lekker met gnocchi (aardappel-deegkussentjes).

tip

algemeenWanneer de saus niet genoeg is ingedikt, kun je het vlees uit de pan nemen en de saus verder op hoog vuur inkoken. Verwarm daarna het vlees weer in de saus.