Ge­gra­ti­neer­de pad­den­stoe­len met gei­ten­kaas en peer­sa­la­de

Paddenstoelen zijn de champi(gn)ons op deze broodjes overladen met kaas.

(15) waardeer
frans hoofdgerecht Paddenstoelen zijn de champi(gn)ons op deze broodjes overladen met kaas. 4 personen
3 15

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenpapier
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de paddenstoelen schoon, snijd de champignons in kwarten en scheur de oesterzwammen in stukken van 2 cm. Verhit de olie in een hapjespan en bak de champignons in 5 min. op hoog vuur goudbruin.
  2. Halveer de ciabatta overlangs. Leg de twee helften met de snijkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de helft van de plakken kaas over de ciabatta’s. Verdeel de paddenstoelen erover en dek af met de rest van de plakken kaas. Zet de ciabatta 10 min. boven in de oven.
  3. Schil ondertussen de peren, halveer inde lengte en verwijder het klokhuis. Snijd elke peerhelft in 4 parten. Schep de peer om met de slamelange en de dressing. Verdeel de salade over borden. Snijd elke ciabattahelft in 2 stukken en verdeel over de borden.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 525 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 47 g
    waarvan suikers 12 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 760 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in
januari 2020 , Receptkaart 2002 week 50-51

Gegratineerde paddenstoelen met geitenkaas en peersalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­gra­ti­neer­de pad­den­stoe­len met gei­ten­kaas en peer­sa­la­de

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 250 g kastanjechampignons
  • 150 g oesterzwammen

Boen de paddenstoelen schoon, snijd de champignons in kwarten en scheur de oesterzwammen in stukken van 2 cm.

3
3
  • 1 el arachideolie

Verhit de olie in een hapjespan en bak de champignons in 5 min. op hoog vuur goudbruin.

4
4
  • 1 ciabatta afbakbrood

Halveer de ciabatta overlangs. Leg de twee helften met de snijkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat.

5
5
  • 100 g gesneden jong belegen geitenkaas

Verdeel de plakken kaas over de ciabatta’s.

6
6
  • 100 g gesneden jong belegen geitenkaas

Verdeel de paddenstoelen erover en dek af met de rest van de plakken kaas. Zet de ciabatta 10 min. boven in de oven.

7
7
  • 2 Conference peren

Schil ondertussen de peren, halveer inde lengte en verwijder het klokhuis. Snijd elke peerhelft in 4 parten.

8
8
  • 200 g eikenbladslamelange
  • 75 ml honing-mosterddressing

Schep de peer om met de slamelange en de dressing.

9
9

Verdeel de salade over borden. Snijd elke ciabattahelft in 2 stukken en verdeel over de borden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.