bewaar
Normandische appeltaart
Normandische appeltaart
bewaar

Normandische appeltaart

20 min. bereiden
45 min. oventijd
1 uur wachten
168waarderingen

Ingrediënten

6 personen

125 g

tarwebloem

140 g

ongezouten roomboter

25 g

witte basterdsuiker

1

middelgroot ei

500 g

Goudreinette appel

6 el

appelmoes

35 g

poedersuiker

Dit heb je nodig

  • springvorm (Ø 24 cm)

Aan de slag

1

Zeef de bloem boven een kom. Snijd per taart 100 g boter in kleine blokjes en verdeel met de suiker over de bloem. Voeg een mespunt zout toe. Snijd met twee messen de ingrediënten tot een kruimelig geheel. Splits het ei. Voeg de eierdooier toe en kneed alles met koele hand tot een soepel deeg. Wikkel het deeg in plasticfolie en laat ca. 1 uur in koelkast rusten.

2

Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol het deeg uit tot een ronde lap en bekleed de vorm ermee.

3

Schil de appels, snijd in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd de partjes in dunne plakjes van 2-3 mm. Bestrijk de deegbodem met de appelmoes en schik hierop de plakjes appel dakpansgewijs in cirkels. Smelt ondertussen de rest van de boter. Druppel de gesmolten boter over de appels en bestrooi met ⅔ van de poedersuiker.

4

Bak de taart in het midden van de oven in ca. 45 min. goudbruin en gaar. Strooi de rest van de poedersuiker ca. 5 min. voor het einde van de baktijd over de taart. Serveer lauwwarm.

tip

serveertipLekker met een lepel crème fraîche of bolletje roomijs.