Spaghetti met knoflookgarnalen
Serveer romige pasta met smaakvolle gamba's en een kruidige tomatensalade en je hoort niemand meer.

Advertentie
Ingrediënten
- 300 g spaghetti
- 750 g romatomaten (bak)
- 50 g diepvries Italiaanse kruiden (doosje)
- 3 el traditionele olijfolie
- 1 el balsamicoazijn
- 2 tenen knoflook
- 500 g diepvries gamba's (bakje)
- 200 ml room culinair (pakje)
Advertentie
Bereiden
- Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Was de tomaten en snijd ze in plakken. Bestrooi de plakken met 4 el Italiaanse kruiden. Verdeel 3 el olijfolie, de azijn, peper en eventueel zout erover. Pel de knoflook en snijd in plakjes. Verhit de rest van de olie in een wokpan.
- Bak de knoflook ca. 2 min. Schep de knoflook uit de pan en houd apart. Roerbak al omscheppend de gamba's ca. 4 min. in de hete olie. Meng intussen de room culinair, knoflookplakjes, rest van de Italiaanse kruiden, peper en eventueel zout door de spaghetti.
- Verdeel de spaghetti over de borden en leg de gamba's ernaast.
serveertip:
Serveren met tomatensalade.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 620 kcal
- eiwit 31 g
- koolhydraten 63 g
-
vet 26 g
waarvan verzadigd 9 g - natrium 540 mg
- vezels 5 g
Ook te zien in
Spaghetti met knoflookgarnalen
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Spaghetti met knoflookgarnalen
- 300 g spaghetti
- 750 g romatomaten
- 50 g diepvries Italiaanse kruiden
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Was de tomaten en snijd ze in plakken. Bestrooi de plakken met 4 el Italiaanse kruiden.
- 3 el traditionele olijfolie
- 1 el balsamicoazijn
- 2 tenen knoflook
Verdeel 3 el olijfolie, de azijn, peper en eventueel zout erover. Pel de knoflook en snijd in plakjes. Verhit de rest van de olie in een wokpan.
- 500 g diepvries gamba's
Bak de knoflook ca. 2 min. Schep de knoflook uit de pan en houd apart. Roerbak al omscheppend de gamba's ca. 4 min. in de hete olie.
- 200 ml room culinair
Meng intussen de room culinair, knoflookplakjes, rest van de Italiaanse kruiden, peper en eventueel zout door de spaghetti.
Verdeel de spaghetti over de borden en leg de gamba's ernaast.
serveertip:
Serveren met tomatensalade.