Pas­ta met spi­na­zie en ma­g­or

Macaroni & cheese, maar dan net even luxer.

(89)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Macaroni & cheese, maar dan net even luxer. 2 personen
3 89

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng in een pan water met zout aan de kook. Kook de macaroni in ca. 8 min. beetgaar. Verhit intussen olie in een pan. Laat de spinazie in ca. 4 min. slinken. Snijd de magor in blokjes.
  2. Neem de spinazie uit de pan en hak grof. Doe de mager en crème fraîche in dezelfde pan, verhit ca. 4 min. tot de kaas gesmolten is. Meng de spinazie erdoor en warm nog 1 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Giet de macaroni af. Verdeel de macaroni en spinazie-kaassaus over twee diepe borden. Maal er royaal peper boven.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 455 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 38 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 150 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Pasta met spinazie en magor

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta met spi­na­zie en ma­g­or

1
1
  • 200 g macaroni grande
  • 2 el olijfolie
  • 300 g panklare spinazie
  • 150 g magor

Breng in een pan water met zout aan de kook. Kook de macaroni in ca. 8 min. beetgaar. Verhit intussen olie in een pan. Laat de spinazie in ca. 4 min. slinken. Snijd de magor in blokjes.

2
2
  • ½ bekertje crème fraîche

Neem de spinazie uit de pan en hak grof. Doe de mager en crème fraîche in dezelfde pan, verhit ca. 4 min. tot de kaas gesmolten is. Meng de spinazie erdoor en warm nog 1 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3
3

Giet de macaroni af. Verdeel de macaroni en spinazie-kaassaus over twee diepe borden. Maal er royaal peper boven.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.