bewaar
Rijst met gestoomde groente en tofu
Rijst met gestoomde groente en tofu
bewaar

Rijst met gestoomde groente en tofu

Tofu is heel populair in de Chinese, maar ook in de Japanse en Koreaanse keuken. Deze eiwitrijke vleesvervanger wordt gemaakt van sojamelk dat gestremd wordt en staat in de Schijf van Vijf.

20 min. bereiden
3waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

langgraanrijst

400 g

aspergebroccoli

375 g

tofu

8

bosuien

4 el

zonnebloemolie

3 el

zwarte bonen knoflooksaus

2 el

water

1 el

sesamolie

Dit heb je nodig

  • stoommandje

  • wok uit AH spaaractie

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Breng ondertussen een pan water aan de kook en zet het stoommandje erop. Halveer de grotere stukken aspergebroccoli in de lengte, verdeel met de rest van de aspergebroccoli over het mandje en laat 6-7 min gaar stomen.

3

Snijd ondertussen de tofu in blokjes van 2 cm. Dep goed droog. Snijd de bosui grof. Verhit in een wok de olie op hoog vuur. Roerbak de tofu in 4-5 min. knapperig en gaar. Voeg de bosui toe en bak 1 min mee. Haal de wok van het vuur. Voeg de zwartebonensaus, het water en de sesamolie toe en schep om.

4

Serveer de rijst met de aspergebroccoli en verdeel de blokjes tofu erover.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Rijst met gestoomde groente en tofu

Tofu is heel populair in de Chinese, maar ook in de Japanse en Koreaanse keuken. Deze eiwitrijke vleesvervanger wordt gemaakt van sojamelk dat gestremd wordt en staat in de Schijf van Vijf.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig