Bulgur pilav
Bulgur pilav
bewaar
bewaar

Bulgur pilav

Bulgur pilav maak je met tomaat, paprika en kippenbouillon. Heerlijk als bijgerecht, bijvoorbeeld bij köfte of kebab van lamsgehakt. Eet smakelijk!

20 min. bereiden
14 min. wachten
4waarderingen

Aan de slag

1

Snipper de uien zo fijn mogelijk. Snijd de tomaten en paprika’s heel fijn.

2

Verhit de olie in een pan met dikke bodem op middelhoog vuur. Fruit de ui en paprika al roerend 5 min.

3

Voeg de tomaten en tomatenpuree toe en bak 3 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Roer de bulgur door de groenten. Zeef de bouillon boven de pan en schenk het water erbij. Breng op hoog vuur aan de kook. Roer goed door, zet het vuur laag en sluit de pan af met de deksel. Laat de bulgur 9 min. garen.

5

Zet het vuur uit en laat de bulgur nog 5 min. staan met de deksel op de pan, voor serveren.

combinatietipLekker met köfte of kebabs van lamsgehakt en een frisse salade.
vegatipLiever vegetarisch? Vervang dan de kippenbouillon door groentebouillon of 400 ml water (per 4 personen).
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Bulgur pilav

Bulgur pilav maak je met tomaat, paprika en kippenbouillon. Heerlijk als bijgerecht, bijvoorbeeld bij köfte of kebab van lamsgehakt. Eet smakelijk!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig