Pasteitje gevuld met rendang van Jos Poell (advertentie)
Koken met Jos Poell: zin in pasteitjes, maar wil je weleens iets anders dan ragout als vulling? Vul ze dan met rendang! Je maakt ze al in een 15 min. klaar, vanaf dan is het alleen nog maar een kwestie van geduld. En dat is het zeker waard!
9 ingrediënten
Aan de slag
Bestrooi de riblappen met peper & zout en snijd in blokjes.
Snipper de sjalotten, snijd de knoflook fijn en halveer de stengels citroengras in de lengte.
Doe een scheutje rijstolie in een pan met een dikke bodem en bak de riblappen aan.
Voeg de gesnipperde sjalotjes en knoflook toe.
Laat dit meebakken en licht kleuren.
Voeg het citroengras en de boemboe toe, laat het zachtjes smoren.
Blus het geheel af met water en kokosmelk.
Laat de rendang op een laag vuur met de deksel op de pan ca. 1,5 uur smoren.
Haal na 1,5 uur het deksel van de pan en laat het nog een half uur smoren.
Verwijder het citroengras.
Roer goed door, totdat er draadjesvlees ontstaat.
Verwarm de pasteitjes volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Vul de pasteitjes met de rendang.
Pasteitje gevuld met rendang van Jos Poell (advertentie)
Koken met Jos Poell: zin in pasteitjes, maar wil je weleens iets anders dan ragout als vulling? Vul ze dan met rendang! Je maakt ze al in een 15 min. klaar, vanaf dan is het alleen nog maar een kwestie van geduld. En dat is het zeker waard!
null personen
775 kcal
15 min. bereiden
120 min. wachten
15 min. oventijd
Aan de slag
Bestrooi de riblappen met peper & zout en snijd in blokjes.
Snipper de sjalotten, snijd de knoflook fijn en halveer de stengels citroengras in de lengte.
Doe een scheutje rijstolie in een pan met een dikke bodem en bak de riblappen aan.
Voeg de gesnipperde sjalotjes en knoflook toe.
Laat dit meebakken en licht kleuren.
Voeg het citroengras en de boemboe toe, laat het zachtjes smoren.
Blus het geheel af met water en kokosmelk.
Laat de rendang op een laag vuur met de deksel op de pan ca. 1,5 uur smoren.
Haal na 1,5 uur het deksel van de pan en laat het nog een half uur smoren.
Verwijder het citroengras.
Roer goed door, totdat er draadjesvlees ontstaat.
Verwarm de pasteitjes volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Vul de pasteitjes met de rendang.
serveertip:
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
750 g riblappen
4 sjalotten
4 tenen knoflook
2 stengels vers citroengras
1 el rijstolie
150 g boemboe rendang
200 ml water
400 ml kokosmelk
4 Jos Poell pasteitjes traditioneel