Zalmfilet met krieltjes en asperges van Bieze (advertentie)
Deze gebakken zalm met krieltjes en groene asperges worden extra lekker dankzij de rauwkostsalade van kool, wortel en ananas.
Aan de slag
Was en halveer de krieltjes. Breng een pan water aan de kook en kook de krieltjes in 15-18 minuten gaar. Verhit vervolgens een koekenpan met een klontje boter en bak de krieltjes goudbruin. Breng op smaak met peper en zout. Hak de dille grof en roer tot slot ¾ door de krieltjes. Snijd de citroen in partjes.
Verwijder de uiteindes van de asperges en besprenkel met olijfolie. Verhit een grillpan en grill de asperges tot deze mooie grillstrepen hebben. De asperges kunnen ook eerst 2-3 minuten gekookt worden, roerbak ze daarna nog even kort in een koekenpan.
Wrijf de zalmfilet in met olijfolie, verwarm een koekenpan en bak de zalmfilet in 6-8 minuten rondom bruin en gaar. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de krieltjes samen met de asperges en zalm over de borden en serveer met een flinke schep Bieze Farmer rauwkost. Garneer met de rest van de dille en partjes citroen.
Zalmfilet met krieltjes en asperges van Bieze (advertentie)
Deze gebakken zalm met krieltjes en groene asperges worden extra lekker dankzij de rauwkostsalade van kool, wortel en ananas.
null personen
600 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Was en halveer de krieltjes. Breng een pan water aan de kook en kook de krieltjes in 15-18 minuten gaar. Verhit vervolgens een koekenpan met een klontje boter en bak de krieltjes goudbruin. Breng op smaak met peper en zout. Hak de dille grof en roer tot slot ¾ door de krieltjes. Snijd de citroen in partjes.
Verwijder de uiteindes van de asperges en besprenkel met olijfolie. Verhit een grillpan en grill de asperges tot deze mooie grillstrepen hebben. De asperges kunnen ook eerst 2-3 minuten gekookt worden, roerbak ze daarna nog even kort in een koekenpan.
Wrijf de zalmfilet in met olijfolie, verwarm een koekenpan en bak de zalmfilet in 6-8 minuten rondom bruin en gaar. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de krieltjes samen met de asperges en zalm over de borden en serveer met een flinke schep Bieze Farmer rauwkost. Garneer met de rest van de dille en partjes citroen.
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
400 g krieltjes met schil vastkokend
1 bosje verse dille
2 citroenen
600 g verse groene asperges
4 verse zalmfilets op de huid
8 el Bieze Farmer rauwkost
Dit heb je nodig
grillpan