Kip met aardappelschijfjes van Cêlavíta (advertentie)
Koken met Cêlavíta: gemarineerde kippenvleugels smaken éxtra goed met dunne aardappelschijfjes, srirachamayo en wortels met rozemarijn. Een feest op tafel!
Ingrediënten
2 personen
1 bos
bospeen
1 takje
verse rozemarijn
450 g
CelaVíta verse dunne aardappelschijfjes
500 g
kipvleugels gekruid
2 el
yoghurtmayonaise
1 tl
knoflookpoeder
1 tl
sriracha
Dit heb je nodig
airfryer
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200ºC. Maak de wortel schoon en snijd het groen er vanaf. Besprenkel dit met olie, voeg de blaadjes van de rozemarijn toe en meng alles goed. Zet dit vervolgens 30 minuten in de oven tot ze gaar zijn. De wortel kan ook gegaard worden in de airfryer op 180ºC voor 15 minuten.
Doe de aardappelschijfjes in de airfryer op 175ºC voor 19-21 minuten, tot ze mooi bruin zijn. Schud tussendoor goed om.
Bak de kippenvleugels in de airfryer op 180ºC voor 16 minuten of tot ze goudgeel zijn. Draai ze halverwege om.
Meng de yoghurt mayonaise met de knoflookpoeder en sriracha. Meng dit goed.
Serveer de aardappelschijfjes met de wortels, kippenvleugels en de srirachamayo.
Kip met aardappelschijfjes van Cêlavíta (advertentie)
Koken met Cêlavíta: gemarineerde kippenvleugels smaken éxtra goed met dunne aardappelschijfjes, srirachamayo en wortels met rozemarijn. Een feest op tafel!

hoofdgerecht
null personen
75 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200ºC. Maak de wortel schoon en snijd het groen er vanaf. Besprenkel dit met olie, voeg de blaadjes van de rozemarijn toe en meng alles goed. Zet dit vervolgens 30 minuten in de oven tot ze gaar zijn. De wortel kan ook gegaard worden in de airfryer op 180ºC voor 15 minuten.
Doe de aardappelschijfjes in de airfryer op 175ºC voor 19-21 minuten, tot ze mooi bruin zijn. Schud tussendoor goed om.
Bak de kippenvleugels in de airfryer op 180ºC voor 16 minuten of tot ze goudgeel zijn. Draai ze halverwege om.
Meng de yoghurt mayonaise met de knoflookpoeder en sriracha. Meng dit goed.
Serveer de aardappelschijfjes met de wortels, kippenvleugels en de srirachamayo.
algemeen:Dit recept is ontwikkeld door Cêlavíta. Allerhande is niet verantwoordelijk voor de juistheid van receptuur en/of voedingswaarden.
bereidingstip:Meer weten over <a href=https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken>kooktechnieken</a>?
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 2 personen)1 bos bospeen
1 takje verse rozemarijn
450 g CelaVíta verse dunne aardappelschijfjes
500 g kipvleugels gekruid
2 el yoghurtmayonaise
1 tl knoflookpoeder
1 tl sriracha
Dit heb je nodig
airfryer