Teriyaki-paddenstoelen met rijstnoedels van Fairtrade (advertentie)
Koken met Fairtrade Original: teriyaki komt oorspronkelijk uit Japan, maar veroverde de harten van veel Nederlanders. Combineer met gewokte paddenstoeltjes en broccoli, et voilà: een snelle en lekkere maaltijd!
25 min. bereiden
9 ingrediënten
Aan de slag
Borstel de paddenstoelen schoon en snijd ze in kwarten.
Snijd de broccoli in kleine stukjes (je kan ook gewoon de stronk gebruiken). Blancheer de broccoli ongeveer 3 minuten en spoel koud onder de kraan. Laat goed uitlekken.
Kook de rijstnoedels zoals aangegeven op de verpakking. Zet even weg tot verder gebruik.
Snipper de uien en hak de knoflook fijn. Verwijder de zaadjes uit de rode peper en snijd de peper in fijne reepjes. Fruit de uien, knoflook en rode peper in de olie op matig vuur tot alles mooi glazig ziet.
Voeg de paddenstoelen toe en bak mee tot ze gaar zijn.
Roer de Teriyaki woksaus door de groenten en voeg tegelijk de broccoli en noedels toe. Warm het geheel goed door en breng eventueel op smaak met peper en zout.
Hak de bieslook fijn. Verdeel als laatst de gehakte bieslook over het gerecht.
Teriyaki-paddenstoelen met rijstnoedels van Fairtrade (advertentie)
Koken met Fairtrade Original: teriyaki komt oorspronkelijk uit Japan, maar veroverde de harten van veel Nederlanders. Combineer met gewokte paddenstoeltjes en broccoli, et voilà: een snelle en lekkere maaltijd!
null personen
25 min. bereiden
Aan de slag
Borstel de paddenstoelen schoon en snijd ze in kwarten.
Snijd de broccoli in kleine stukjes (je kan ook gewoon de stronk gebruiken). Blancheer de broccoli ongeveer 3 minuten en spoel koud onder de kraan. Laat goed uitlekken.
Kook de rijstnoedels zoals aangegeven op de verpakking. Zet even weg tot verder gebruik.
Snipper de uien en hak de knoflook fijn. Verwijder de zaadjes uit de rode peper en snijd de peper in fijne reepjes. Fruit de uien, knoflook en rode peper in de olie op matig vuur tot alles mooi glazig ziet.
Voeg de paddenstoelen toe en bak mee tot ze gaar zijn.
Roer de Teriyaki woksaus door de groenten en voeg tegelijk de broccoli en noedels toe. Warm het geheel goed door en breng eventueel op smaak met peper en zout.
Hak de bieslook fijn. Verdeel als laatst de gehakte bieslook over het gerecht.
algemeen:
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
250 g kastanjechampignons
300 g broccoli
225 g Thaise witte rijstnoedels
2 middelgrote uien
2 tenen knoflook
1 rode peper
2 el milde olijfolie
1 fles Fairtrade Original woksaus teriyaki
15 g verse bieslook