Zoetzure noedels met bloemkool van Fairtrade (advertentie)
Koken met Fairtrade Original: deze sweet & sour-noedels maak je met paprika en krokante bloemkool. Pluspunt: niet moeilijk om te maken!
17 ingrediënten
Aan de slag
Maak de bloemkool schoon en verdeel in kleine roosjes. Blancheer de bloemkool 4 minuten en spoel goed koud onder de kraan. Laat de bloemkoolroosjes goed uitlekken.
Pers 2 teentjes knoflook en doe dit samen met de bloem, maïzena, sojasaus, gemberpoeder, paprikapoeder, cayennepeper en een snufje peper en zout in een kom.
Schenk hier het water bij en roer tot er een glad geheel ontstaat. Giet hier al roerend steeds een klein beetje water bij totdat er een mooi beslag ontstaat (ongeveer zo dik als pannenkoekbeslag). Wanneer het beslag toch iets te dun is geworden kun je er nog een klein beetje bloem door roeren.
Roer de bloemkoolroosjes voorzichtig door het beslag zodat alle roosjes goed bedekt zijn met het beslag.
Snijd de ui in maantjes en hak de rest van de knoflook fijn. Snijd de paprika’s in gelijke stukken en de bosui in ringen.
Bereid de Thaise rijst noedels zoals aangegeven op de verpakking.
Fruit de ui met de gehakte knoflook in 2 el olie tot ze glazig zien. Voeg de stukjes paprika toe en bak deze even mee. Doe de woksaus erbij en roer als laatst de noodles door de groenten. Warm het geheel goed door.
Verwarm ondertussen de olie in een pannetjes tot 175 °C (of gebruik een frituurpan). Frituur de bloemkoolroosjes in de olie tot ze goudbruin gekleurd zijn. Haal de bloemkoolroosjes voorzichtig uit de frituurolie met een netschepje of een tangetje. Laat de roosjes uitlekken op wat keukenpapier. Draai het vuur onder de pan gelijk uit!
Verdeel de noodles met de groenten over de borden of op een schaal. Leg hier de gefrituurde bloemkoolroosjes bovenop en garneer het geheel met de bosui en geroosterde sesamzaadjes.
Zoetzure noedels met bloemkool van Fairtrade (advertentie)
Koken met Fairtrade Original: deze sweet & sour-noedels maak je met paprika en krokante bloemkool. Pluspunt: niet moeilijk om te maken!
null personen
30 min. bereiden
Aan de slag
Maak de bloemkool schoon en verdeel in kleine roosjes. Blancheer de bloemkool 4 minuten en spoel goed koud onder de kraan. Laat de bloemkoolroosjes goed uitlekken.
Pers 2 teentjes knoflook en doe dit samen met de bloem, maïzena, sojasaus, gemberpoeder, paprikapoeder, cayennepeper en een snufje peper en zout in een kom.
Schenk hier het water bij en roer tot er een glad geheel ontstaat. Giet hier al roerend steeds een klein beetje water bij totdat er een mooi beslag ontstaat (ongeveer zo dik als pannenkoekbeslag). Wanneer het beslag toch iets te dun is geworden kun je er nog een klein beetje bloem door roeren.
Roer de bloemkoolroosjes voorzichtig door het beslag zodat alle roosjes goed bedekt zijn met het beslag.
Snijd de ui in maantjes en hak de rest van de knoflook fijn. Snijd de paprika’s in gelijke stukken en de bosui in ringen.
Bereid de Thaise rijst noedels zoals aangegeven op de verpakking.
Fruit de ui met de gehakte knoflook in 2 el olie tot ze glazig zien. Voeg de stukjes paprika toe en bak deze even mee. Doe de woksaus erbij en roer als laatst de noodles door de groenten. Warm het geheel goed door.
Verwarm ondertussen de olie in een pannetjes tot 175 °C (of gebruik een frituurpan). Frituur de bloemkoolroosjes in de olie tot ze goudbruin gekleurd zijn. Haal de bloemkoolroosjes voorzichtig uit de frituurolie met een netschepje of een tangetje. Laat de roosjes uitlekken op wat keukenpapier. Draai het vuur onder de pan gelijk uit!
Verdeel de noodles met de groenten over de borden of op een schaal. Leg hier de gefrituurde bloemkoolroosjes bovenop en garneer het geheel met de bosui en geroosterde sesamzaadjes.
algemeen:
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 bloemkool
3 tenen knoflook
75 g tarwebloem
2 el maizena
1 tl gemberpoeder
½ tl paprikapoeder
½ tl gemalen cayennepeper
1 el Fairtrade Original biologische sojasaus
100 ml water
1 middelgrote ui
1 rode paprika
1 gele paprika
3 bosuien
225 g Thaise zilvervliesrijst noedels
2 el arachideolie
200 ml Fairtrade Original woksaus sweet & sour
1 el sesamzaad