Sri Lankaanse 'Colombo curry' van Fairtrade (advertentie)
Koken met Fairtrade Original: deze curry met kip en trostomaatjes is smaakvol en spicy. Het recept voor deze kruidenpasta komt uit Colombo, de hoofdstad van Sri Lanka. Combineer met kokosmelk voor een zachte, romige touch.
9 ingrediënten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de kip in reepjes. Snijd de ui in parten. Snijd de courgette en paprika's in gelijke repen.
Roer de kruidenpasta en ui door de kip en laat minstens 15 minuten marineren.
Verdeel de groenten over een met bakpapier bekleedde ovenplaat en besprenkel met wat olie. Bestrooi met wat peper en zout. Rooster de groenten (houdt de tomaatjes nog even achter) in de oven in ongeveer 20 minuten tot ze beetgaar zijn. Schep de groenten halverwege een keertje om en leg de laatste 5 minuten de tomaatjes nog even tussen de groenten.
Bak de kip in de kokosolie op hoog vuur tot het gaar is. Voeg de kokosmelk toe en breng aan de kook. Laat het geheel op laag vuur pruttelen tot de saus is ingedikt en mooi romig is.
Bestrooi eventueel met verse koriander of peterselie.
Serveer met Fairtrade Original rijst of naanbrood.
Sri Lankaanse 'Colombo curry' van Fairtrade (advertentie)
Koken met Fairtrade Original: deze curry met kip en trostomaatjes is smaakvol en spicy. Het recept voor deze kruidenpasta komt uit Colombo, de hoofdstad van Sri Lanka. Combineer met kokosmelk voor een zachte, romige touch.
null personen
30 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de kip in reepjes. Snijd de ui in parten. Snijd de courgette en paprika's in gelijke repen.
Roer de kruidenpasta en ui door de kip en laat minstens 15 minuten marineren.
Verdeel de groenten over een met bakpapier bekleedde ovenplaat en besprenkel met wat olie. Bestrooi met wat peper en zout. Rooster de groenten (houdt de tomaatjes nog even achter) in de oven in ongeveer 20 minuten tot ze beetgaar zijn. Schep de groenten halverwege een keertje om en leg de laatste 5 minuten de tomaatjes nog even tussen de groenten.
Bak de kip in de kokosolie op hoog vuur tot het gaar is. Voeg de kokosmelk toe en breng aan de kook. Laat het geheel op laag vuur pruttelen tot de saus is ingedikt en mooi romig is.
Bestrooi eventueel met verse koriander of peterselie.
Serveer met Fairtrade Original rijst of naanbrood.
variatietip:
algemeen:
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
300 g kipdijfilet
1 middelgrote ui
1 courgette
2 paprika's
75 g Fairtrade Original colombo curry
1 tl milde olijfolie
200 g cherrytomaten aan de tak
1 tl kokosolie
270 ml Fairtrade Original kokosmelk in blik
Dit heb je nodig
bakpapier