Couscoussalade met jackfruit van Fairtrade (advertentie)
Koken met Fairtrade Original: couscoussalade, heerlijk voor zomerse dagen! Deze salade maak je met courgette, asperges en granaatappelpitjes. De finishing touch? Knapperige jackfruit, gemarineerd met sweet chili.
45 min. bereiden
17 ingrediënten
Aan de slag
Hak de knoflook en snijd de rode peper heel fijn. Pers de helft van de sinaasappel uit. Maak een marinade van het sinaasappelsap, 3 el olijfolie, knoflook, rode peper, chilisaus en een flinke snuf peper en zout. Houd een eetlepel sinaasappelsap apart voor door de yoghurt saus.
Spoel de stukjes jackfruit af onder de kraan en dep goed droog. Snijd de partjes Jackfruit nog eens in de lengte doormidden en roer ze door de dressing Zet weg tot verder gebruik.
Bereid de couscous zoals aangegeven op de verpakking en laat afkoelen.
Verwijder de harde onderkanten van de groene asperges en snijd de asperges in drieën. Snijd de courgette en de komkommer in repen zolang als de gesneden groene asperges. Snijd de bosui in ringen en de rest van de sinaasappel in kleine partjes. Hak de peterselie en de munt.
Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan of wok en roerbak hierin de courgette, asperge en erwten 3 minuten tot ze licht beginnen te kleuren maar nog wel knapperig zijn. Haal de pan van het vuur en laat de groenten afkoelen.
Snijd de granaatappel doormidden en klop met een lepel op de schil zodat de pitten eruit vallen. *
Schep de roergebakken groenten samen met de bosui, komkommer, granaatappelpitten, olijfolie en citroensap door de couscous. Breng op smaak met peper en zout.
Roer de munt samen met wat peper en zout en een beetje sinaasappelsap door de yoghurt.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan en schep de gemarineerde jackfruit hierin met zo min mogelijk marinade. Bak de stukjes op hoog vuur ongeveer 7 minuten aan alle kanten bruin en knapperig. Schenk de laatste 2 minuten de marinade erbij en bak nog even mee.
Verdeel de couscous salade op een schaal. Schep hierover de yoghurt en verdeel de gemarineerde jackfruit erover.
Couscoussalade met jackfruit van Fairtrade (advertentie)
Koken met Fairtrade Original: couscoussalade, heerlijk voor zomerse dagen! Deze salade maak je met courgette, asperges en granaatappelpitjes. De finishing touch? Knapperige jackfruit, gemarineerd met sweet chili.
null personen
45 min. bereiden
Aan de slag
Hak de knoflook en snijd de rode peper heel fijn. Pers de helft van de sinaasappel uit. Maak een marinade van het sinaasappelsap, 3 el olijfolie, knoflook, rode peper, chilisaus en een flinke snuf peper en zout. Houd een eetlepel sinaasappelsap apart voor door de yoghurt saus.
Spoel de stukjes jackfruit af onder de kraan en dep goed droog. Snijd de partjes Jackfruit nog eens in de lengte doormidden en roer ze door de dressing Zet weg tot verder gebruik.
Bereid de couscous zoals aangegeven op de verpakking en laat afkoelen.
Verwijder de harde onderkanten van de groene asperges en snijd de asperges in drieën. Snijd de courgette en de komkommer in repen zolang als de gesneden groene asperges. Snijd de bosui in ringen en de rest van de sinaasappel in kleine partjes. Hak de peterselie en de munt.
Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan of wok en roerbak hierin de courgette, asperge en erwten 3 minuten tot ze licht beginnen te kleuren maar nog wel knapperig zijn. Haal de pan van het vuur en laat de groenten afkoelen.
Snijd de granaatappel doormidden en klop met een lepel op de schil zodat de pitten eruit vallen. *
Schep de roergebakken groenten samen met de bosui, komkommer, granaatappelpitten, olijfolie en citroensap door de couscous. Breng op smaak met peper en zout.
Roer de munt samen met wat peper en zout en een beetje sinaasappelsap door de yoghurt.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan en schep de gemarineerde jackfruit hierin met zo min mogelijk marinade. Bak de stukjes op hoog vuur ongeveer 7 minuten aan alle kanten bruin en knapperig. Schenk de laatste 2 minuten de marinade erbij en bak nog even mee.
Verdeel de couscous salade op een schaal. Schep hierover de yoghurt en verdeel de gemarineerde jackfruit erover.
combinatietip:
algemeen:
algemeen:
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 teen knoflook
½ rode peper
1 sinaasappel
7 el milde olijfolie
2 el Fairtrade Original sweet chilisaus
550 g Fairtrade Original Young Jackfruit in blik
300 g couscous
150 g verse groene asperges
½ courgette
½ komkommer
4 bosuien
15 g verse peterselie
10 g verse munt
150 g verse doperwten
1 granaatappel
2 el citroensap
4 el yoghurt Turkse stijl