Klassieke asperges met Lurpak roombotersaus
Koken met Lurpak: de unieke frisse romige smaak gaat perfect samen met de nootachtige smaak van asperges.
Ingrediënten
4 personen
1 kg
verse witte asperges
250 g
gegrilde beenham
1
citroen
20 g
verse peterselie
500 g
krieltjes met schil
230 g
Lurpak ongezouten roomboter
4
middelgrote eieren
Aan de slag
Schil de witte asperges en verwijder de uiteindes. Scheur de beenham in stukjes, rasp de helft van de schil van de citroen. Hak de peterselie fijn.
Breng een pan met water aan de kook, kook de krieltjes 10 minuten, giet af en laat iets afkoelen. Snijd de krieltjes doormidden, verhit een klontje Lurpak roomboter in een koekenpan en bak in 8 minuten rondom gaar en goudbruin.
Breng een pan met water aan de kook en kook de asperges in 10 minuten gaar.
Breng ondertussen nog een pan met water aan de kook, kook de eieren 6 minuten, laat schrikken, pel en prak grof met een vork. Roer de helft van de peterselie erdoorheen en breng op smaak met peper en zout.
Smelt voor de botersaus de rest van de Lurpak roomboter in een steelpannetje. Haal van het vuur, roer de citroenrasp en de resterende peterselie erdoorheen. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de asperges met de beenham en de geprakte eieren over de borden. Schenk de citroen-botersaus eroverheen en serveer met de krieltjes.
Klassieke asperges met Lurpak roombotersaus
Koken met Lurpak: de unieke frisse romige smaak gaat perfect samen met de nootachtige smaak van asperges.

hoofdgerecht
4 personen
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil de witte asperges en verwijder de uiteindes. Scheur de beenham in stukjes, rasp de helft van de schil van de citroen. Hak de peterselie fijn.
Breng een pan met water aan de kook, kook de krieltjes 10 minuten, giet af en laat iets afkoelen. Snijd de krieltjes doormidden, verhit een klontje Lurpak roomboter in een koekenpan en bak in 8 minuten rondom gaar en goudbruin.
Breng een pan met water aan de kook en kook de asperges in 10 minuten gaar.
Breng ondertussen nog een pan met water aan de kook, kook de eieren 6 minuten, laat schrikken, pel en prak grof met een vork. Roer de helft van de peterselie erdoorheen en breng op smaak met peper en zout.
Smelt voor de botersaus de rest van de Lurpak roomboter in een steelpannetje. Haal van het vuur, roer de citroenrasp en de resterende peterselie erdoorheen. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de asperges met de beenham en de geprakte eieren over de borden. Schenk de citroen-botersaus eroverheen en serveer met de krieltjes.
algemeen:Dit recept is ontwikkeld door Lurpak. Allerhande is niet verantwoordelijk voor de juistheid van receptuur en/of voedingswaarden.
serveertip:Houd wat peterselie en citroenrasp apart voor de garnering.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)1 kg verse witte asperges
250 g gegrilde beenham
1 citroen
20 g verse peterselie
500 g krieltjes met schil
230 g Lurpak ongezouten roomboter
4 middelgrote eieren