Quesadilla's met avocado, bonen, kaas en tomatensalsa
Diner vanavond? Quesadilla’s met avocado en kaas scoren altijd goed.
Ingrediënten
4 personen
400 g
tomaten
1
limoen
1
sjalot
400 g
kidneybonen in blik
2 el
zonnebloemolie
2 tl
gemalen komijnzaad
75 g
geraspte jonge kaas mild 30+
8
tortilla's
2
avocado's
Aan de slag
Halveer de tomaten, verwijder de zaadlijst en snijd het vruchtvlees in blokjes van een ½ cm. Rasp de groene schil van de limoen en pers (per 4 personen) de helft van de vrucht uit. Snijd de andere helft in 4 parten. Snipper de sjalot fijn. Meng de tomatenblokjes, het limoenrasp en –sap, en de sjalot, breng op smaak met peper en eventueel zout. Zet de salsa in de koelkast tot gebruik.
Spoel de bonen af onder koud stromend water en laat uitlekken. Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de bonen met het komijnzaad, peper en eventueel zout 4 min. op middelhoog vuur. Doe in een kom en prak met de achterkant van een lepel tot puree.
Verdeel de bonenpuree en geraspte kaas over de helft van de tortilla’s. Dek af met de rest van de tortilla’s. Verhit 2 koekenpannen zonder olie of boter en leg in elke pan een quesadilla. Bak 6 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege. Houd warm onder aluminiumfolie. Bak zo nog 2 quesadilla’s.
Halveer ondertussen de avocado in de lengte, verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in de lengte in plakjes.
Snijd de quesadilla’s elk in 6 punten en verdeel over 4 borden. Verdeel de salsa, avocadoplakjes en limoenpartjes erover.
Quesadilla's met avocado, bonen, kaas en tomatensalsa
Diner vanavond? Quesadilla’s met avocado en kaas scoren altijd goed.

hoofdgerecht
4 personen
640 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Halveer de tomaten, verwijder de zaadlijst en snijd het vruchtvlees in blokjes van een ½ cm. Rasp de groene schil van de limoen en pers (per 4 personen) de helft van de vrucht uit. Snijd de andere helft in 4 parten. Snipper de sjalot fijn. Meng de tomatenblokjes, het limoenrasp en –sap, en de sjalot, breng op smaak met peper en eventueel zout. Zet de salsa in de koelkast tot gebruik.
Spoel de bonen af onder koud stromend water en laat uitlekken. Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de bonen met het komijnzaad, peper en eventueel zout 4 min. op middelhoog vuur. Doe in een kom en prak met de achterkant van een lepel tot puree.
Verdeel de bonenpuree en geraspte kaas over de helft van de tortilla’s. Dek af met de rest van de tortilla’s. Verhit 2 koekenpannen zonder olie of boter en leg in elke pan een quesadilla. Bak 6 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege. Houd warm onder aluminiumfolie. Bak zo nog 2 quesadilla’s.
Halveer ondertussen de avocado in de lengte, verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in de lengte in plakjes.
Snijd de quesadilla’s elk in 6 punten en verdeel over 4 borden. Verdeel de salsa, avocadoplakjes en limoenpartjes erover.
algemeen:Meer weten over <a href=https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken>kooktechnieken</a>?
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)400 g tomaten
1 limoen
1 sjalot
400 g kidneybonen in blik
2 el zonnebloemolie
2 tl gemalen komijnzaad
75 g geraspte jonge kaas mild 30+
8 tortilla's
2 avocado's