bewaar
Lasagne met spinazie van Kikkoman (advertentie)
Lasagne met spinazie van Kikkoman (advertentie)
bewaar

Lasagne met spinazie van Kikkoman (advertentie)

Koken met Kikkoman: door zijn milde aroma en de rijke umami-componenten zorgt de sojasaus voor een verrassende twist op een klassiek gerecht.

1 uur 10 min. bereiden
zeer pittig
0waarderingen

Ingrediënten

4 porties

400 g

verse spinazie

1

rode peper

1

middelgrote ui

1 teen

knoflook

500 g

rundergehakt

3 el

milde olijfolie

2 el

tomatenpuree

100 ml

rode wijn

10 el

Kikkoman sojasaus

½ tl

gedroogde majoraan

½ tl

gemalen kaneel

2

laurierbladen

40 g

ongezouten roomboter

30 g

tarwebloem

500 ml

halfvolle melk

1 tl

gemalen nootmuskaat

250 g

verse lasagnebladen

200 g

geraspte Goudse kaas

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (30 x 20 cm)

Koken met Kikkoman: door zijn milde aroma en de rijke umami-componenten zorgt de sojasaus voor een verrassende twist op een klassiek gerecht.

Aan de slag

1

Spoel en droog de spinazie en de chilipeper. Hak de spinazie en de chilipeper zeer fijn. Pel en snijd de uien en knoflook fijn.

2

Voor de ragout. Bak het gehakt bruin in een grote pan met de olijfolie. Voeg de knoflook, uien en tomatenpuree toe en laat het even fruiten. Giet de rode wijn erbij en zet het vuur lager.

3

Voeg de spinazie toe aan het gehakt. Voeg de fijngehakte pepers toe aan het gehakt met 6 el Kikkoman sojasaus, majoraan, kaneel en de laurierblaadjes.

4

Laat de ragout afgedekt ca. 10 minuten sudderen en haal het dan van het vuur.

5

Voor de béchamelsaus. Smelt de boter in een steelpan, roer de bloem erdoor en verhit om de bloem uit te koken. Voeg nu al roerend de melk beetje bij beetje toe. Tip: Hoe warmer de melk, hoe makkelijker de bereiding gaat.

6

Breng alles op smaak met de rest van de Kikkoman sojasaus en een goede scheut nootmuskaat.

7

Verwarm de oven voor op 200 °C.

8

Vet ondertussen een lasagneschaal in met een beetje boter en bedek de bodem met één laag lasagnevellen. Leg nu afwisselend laagjes ragout, béchamel en pasta. Let op dat de laatste laag de Béchamelsaus moet zijn.

9

Bestrooi alles met kaas en laat het ca. 25 minuten bakken.

algemeenDit recept is ontwikkeld door Kikkoman. Allerhande is niet verantwoordelijk voor de juistheid van receptuur en/of voedingswaarden.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?
variatietipTip: Als je van pittig houdt, voeg dan ook de chilizaadjes toe.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Lasagne met spinazie van Kikkoman (advertentie)

Koken met Kikkoman: door zijn milde aroma en de rijke umami-componenten zorgt de sojasaus voor een verrassende twist op een klassiek gerecht.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig