Lasagne met spinazie van Kikkoman (advertentie)
Koken met Kikkoman: door zijn milde aroma en de rijke umami-componenten zorgt de sojasaus voor een verrassende twist op een klassiek gerecht.
Ingrediënten
4 porties
400 g
verse spinazie
1
rode peper
1
middelgrote ui
1 teen
knoflook
500 g
rundergehakt
3 el
milde olijfolie
2 el
tomatenpuree
100 ml
rode wijn
10 el
Kikkoman sojasaus
½ tl
gedroogde majoraan
½ tl
gemalen kaneel
2
laurierbladen
40 g
ongezouten roomboter
30 g
tarwebloem
500 ml
halfvolle melk
1 tl
gemalen nootmuskaat
250 g
verse lasagnebladen
200 g
geraspte Goudse kaas
Dit heb je nodig
ovenschaal (30 x 20 cm)
Aan de slag
Spoel en droog de spinazie en de chilipeper. Hak de spinazie en de chilipeper zeer fijn. Pel en snijd de uien en knoflook fijn.
Voor de ragout. Bak het gehakt bruin in een grote pan met de olijfolie. Voeg de knoflook, uien en tomatenpuree toe en laat het even fruiten. Giet de rode wijn erbij en zet het vuur lager.
Voeg de spinazie toe aan het gehakt. Voeg de fijngehakte pepers toe aan het gehakt met 6 el Kikkoman sojasaus, majoraan, kaneel en de laurierblaadjes.
Laat de ragout afgedekt ca. 10 minuten sudderen en haal het dan van het vuur.
Voor de béchamelsaus. Smelt de boter in een steelpan, roer de bloem erdoor en verhit om de bloem uit te koken. Voeg nu al roerend de melk beetje bij beetje toe. Tip: Hoe warmer de melk, hoe makkelijker de bereiding gaat.
Breng alles op smaak met de rest van de Kikkoman sojasaus en een goede scheut nootmuskaat.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Vet ondertussen een lasagneschaal in met een beetje boter en bedek de bodem met één laag lasagnevellen. Leg nu afwisselend laagjes ragout, béchamel en pasta. Let op dat de laatste laag de Béchamelsaus moet zijn.
Bestrooi alles met kaas en laat het ca. 25 minuten bakken.
Lasagne met spinazie van Kikkoman (advertentie)
Koken met Kikkoman: door zijn milde aroma en de rijke umami-componenten zorgt de sojasaus voor een verrassende twist op een klassiek gerecht.

hoofdgerecht
null porties
874 kcal
70 min. bereiden
Aan de slag
Spoel en droog de spinazie en de chilipeper. Hak de spinazie en de chilipeper zeer fijn. Pel en snijd de uien en knoflook fijn.
Voor de ragout. Bak het gehakt bruin in een grote pan met de olijfolie. Voeg de knoflook, uien en tomatenpuree toe en laat het even fruiten. Giet de rode wijn erbij en zet het vuur lager.
Voeg de spinazie toe aan het gehakt. Voeg de fijngehakte pepers toe aan het gehakt met 6 el Kikkoman sojasaus, majoraan, kaneel en de laurierblaadjes.
Laat de ragout afgedekt ca. 10 minuten sudderen en haal het dan van het vuur.
Voor de béchamelsaus. Smelt de boter in een steelpan, roer de bloem erdoor en verhit om de bloem uit te koken. Voeg nu al roerend de melk beetje bij beetje toe. Tip: Hoe warmer de melk, hoe makkelijker de bereiding gaat.
Breng alles op smaak met de rest van de Kikkoman sojasaus en een goede scheut nootmuskaat.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Vet ondertussen een lasagneschaal in met een beetje boter en bedek de bodem met één laag lasagnevellen. Leg nu afwisselend laagjes ragout, béchamel en pasta. Let op dat de laatste laag de Béchamelsaus moet zijn.
Bestrooi alles met kaas en laat het ca. 25 minuten bakken.
algemeen:Dit recept is ontwikkeld door Kikkoman. Allerhande is niet verantwoordelijk voor de juistheid van receptuur en/of voedingswaarden.
algemeen:Meer weten over <a href=https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken>kooktechnieken</a>?
variatietip:Tip: Als je van pittig houdt, voeg dan ook de chilizaadjes toe.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)400 g verse spinazie
1 rode peper
1 middelgrote ui
1 teen knoflook
500 g rundergehakt
3 el milde olijfolie
2 el tomatenpuree
100 ml rode wijn
10 el Kikkoman sojasaus
½ tl gedroogde majoraan
½ tl gemalen kaneel
2 laurierbladen
40 g ongezouten roomboter
30 g tarwebloem
500 ml halfvolle melk
1 tl gemalen nootmuskaat
250 g verse lasagnebladen
200 g geraspte Goudse kaas
Dit heb je nodig
ovenschaal (30 x 20 cm)