Japanse risotto met teriyaki zalm van Kikkoman (advertentie)
Koken met Kikkoman: season your life én maaltijd met een kruidige sojasaus die elk gerecht extra pit geeft!
Ingrediënten
4 porties
320 g
risottorijst
100 g
Chinese kolen
8
cherrytomaten
100 g
middelgrote uien
2 el
milde olijfolie
100 ml
Kikkoman sojasaus
15 ml
sake
20 g
kristalsuiker
280 g
verse zalmfilets
40 g
mais in blik
600 ml
rundvleesbouillon van tablet
4
middelgrote eieren
2 takjes
verse koriander
Aan de slag
Kook de rijst en houd het warm. Snijd de Chinese kool in reepjes. Halveer de kerstomaatjes, verdeel ze over een metalen plaat en droog ze in een grilloven (of gedurende ongeveer een uur in de oven op 70-80°C).
Hak de uien fijn. Verhit de helft van de olie in een pan en bak de uien tot ze bruin zijn. Maak de marinade: doe de sojasaus, sake en suiker in een pan en breng het geheel aan de kook. Laten afkoelen. Snijd de zalm in blokjes en doe die samen met ongeveer 35 ml marinade in een zakje. Laat de marinade ongeveer 20 minuten intrekken. Haal daarna de zalm uit het zakje en gril de vis aan alle kanten.
Verhit de rest van de olie in een pan en bak de Chinese kool. Voeg de maïs, het bouillontablet en marinade toe en laat het koken. Kluts de eieren door. Voeg vervolgens de geklutste eieren en de rijst toe en breng het geheel opnieuw aan de kook.
Hak de koriander fijn. Doe de risotto op een pastabord en leg de gegrilde zalm er bovenop. Garneer met kerstomaatjes en gehakte koriander. Breng, indien gewenst, op smaak met de Kikkoman sojasaus.
Japanse risotto met teriyaki zalm van Kikkoman (advertentie)
Koken met Kikkoman: season your life én maaltijd met een kruidige sojasaus die elk gerecht extra pit geeft!

hoofdgerecht
null porties
651 kcal
45 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst en houd het warm. Snijd de Chinese kool in reepjes. Halveer de kerstomaatjes, verdeel ze over een metalen plaat en droog ze in een grilloven (of gedurende ongeveer een uur in de oven op 70-80°C).
Hak de uien fijn. Verhit de helft van de olie in een pan en bak de uien tot ze bruin zijn. Maak de marinade: doe de sojasaus, sake en suiker in een pan en breng het geheel aan de kook. Laten afkoelen. Snijd de zalm in blokjes en doe die samen met ongeveer 35 ml marinade in een zakje. Laat de marinade ongeveer 20 minuten intrekken. Haal daarna de zalm uit het zakje en gril de vis aan alle kanten.
Verhit de rest van de olie in een pan en bak de Chinese kool. Voeg de maïs, het bouillontablet en marinade toe en laat het koken. Kluts de eieren door. Voeg vervolgens de geklutste eieren en de rijst toe en breng het geheel opnieuw aan de kook.
Hak de koriander fijn. Doe de risotto op een pastabord en leg de gegrilde zalm er bovenop. Garneer met kerstomaatjes en gehakte koriander. Breng, indien gewenst, op smaak met de Kikkoman sojasaus.
bereidingstip:In plaats van sake kun je ook witte wijn gebruiken.
algemeen:Dit recept is ontwikkeld door Kikkoman. Allerhande is niet verantwoordelijk voor de juistheid van receptuur en/of voedingswaarden.
algemeen:Meer weten over <a href=https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken>kooktechnieken</a>?
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)320 g risottorijst
100 g Chinese kolen
8 cherrytomaten
100 g middelgrote uien
2 el milde olijfolie
100 ml Kikkoman sojasaus
15 ml sake
20 g kristalsuiker
280 g verse zalmfilets
40 g mais in blik
600 ml rundvleesbouillon van tablet
4 middelgrote eieren
2 takjes verse koriander