bewaar
Stamppot met pesto en tomaat van MonChou (advertentie)
Stamppot met pesto en tomaat van MonChou (advertentie)
bewaar

Stamppot met pesto en tomaat van MonChou (advertentie)

Koken met MonChou: geef je stamppot een Mediterrane twist.

30 min. bereiden
20 min. oventijd
17waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

cherrytomaten

1 el

milde olijfolie

50 g

pijnboompitten

1 kg

kruimige aardappel

100 g

MonChou

200 g

rucola

4 el

groene pesto

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200°C. Doe de cherrytomaatjes in een ovenschaal, besprenkel met olijfolie en bestrooi met een snuf zout. Pof de tomaatjes in het midden van de oven zo’n 20 minuten tot ze een beetje opengebarsten zijn. Rooster de pijnboompitjes in een koekenpan tot ze beginnen te geuren en lichtbruin van kleur zijn. Zet opzij.

2

Schil de aardappelen. Doe ze in een pan met een laagje water en een snuf zout en kook 20 minuten of tot je er met een vork in kunt prikken. Giet de aardappelen af en stamp met een pureestamper of vork tot puree.

3

Roer de MonChou door de aardappelpuree en breng op smaak met peper en zout. Voeg de rucola toe en roer door elkaar. Voeg de pesto toe en roer opnieuw. Schep de stamppot op borden en verdeel de cherrytomaatjes erover. Bestrooi met de geroosterde pijnboompitjes.

combinatietipOok lekker met wat uitgebakken spekjes of gerookte kip!
algemeenDit recept is ontwikkeld door MonChou. Allerhande is niet verantwoordelijk voor de juistheid van receptuur en voedingswaarden.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Stamppot met pesto en tomaat van MonChou (advertentie)

Koken met MonChou: geef je stamppot een Mediterrane twist.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig