Stamppot met pesto en tomaat van MonChou (advertentie)
Koken met MonChou: geef je stamppot een Mediterrane twist.
Ingrediënten
4 personen
400 g
cherrytomaten
1 el
milde olijfolie
50 g
pijnboompitten
1 kg
kruimige aardappel
100 g
MonChou
200 g
rucola
4 el
groene pesto
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200°C. Doe de cherrytomaatjes in een ovenschaal, besprenkel met olijfolie en bestrooi met een snuf zout. Pof de tomaatjes in het midden van de oven zo’n 20 minuten tot ze een beetje opengebarsten zijn. Rooster de pijnboompitjes in een koekenpan tot ze beginnen te geuren en lichtbruin van kleur zijn. Zet opzij.
Schil de aardappelen. Doe ze in een pan met een laagje water en een snuf zout en kook 20 minuten of tot je er met een vork in kunt prikken. Giet de aardappelen af en stamp met een pureestamper of vork tot puree.
Roer de MonChou door de aardappelpuree en breng op smaak met peper en zout. Voeg de rucola toe en roer door elkaar. Voeg de pesto toe en roer opnieuw. Schep de stamppot op borden en verdeel de cherrytomaatjes erover. Bestrooi met de geroosterde pijnboompitjes.
Stamppot met pesto en tomaat van MonChou (advertentie)
Koken met MonChou: geef je stamppot een Mediterrane twist.

hoofdgerecht
null personen
30 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200°C. Doe de cherrytomaatjes in een ovenschaal, besprenkel met olijfolie en bestrooi met een snuf zout. Pof de tomaatjes in het midden van de oven zo’n 20 minuten tot ze een beetje opengebarsten zijn. Rooster de pijnboompitjes in een koekenpan tot ze beginnen te geuren en lichtbruin van kleur zijn. Zet opzij.
Schil de aardappelen. Doe ze in een pan met een laagje water en een snuf zout en kook 20 minuten of tot je er met een vork in kunt prikken. Giet de aardappelen af en stamp met een pureestamper of vork tot puree.
Roer de MonChou door de aardappelpuree en breng op smaak met peper en zout. Voeg de rucola toe en roer door elkaar. Voeg de pesto toe en roer opnieuw. Schep de stamppot op borden en verdeel de cherrytomaatjes erover. Bestrooi met de geroosterde pijnboompitjes.
combinatietip:Ook lekker met wat uitgebakken spekjes of gerookte kip!
algemeen:Dit recept is ontwikkeld door MonChou. Allerhande is niet verantwoordelijk voor de juistheid van receptuur en voedingswaarden.
algemeen:Meer weten over <a href=https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken>kooktechnieken</a>?
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)400 g cherrytomaten
1 el milde olijfolie
50 g pijnboompitten
1 kg kruimige aardappel
100 g MonChou
200 g rucola
4 el groene pesto