bewaar
Buritto met rijst, kip en bonen van Euroma (advertentie)
Buritto met rijst, kip en bonen van Euroma (advertentie)
bewaar

Buritto met rijst, kip en bonen van Euroma (advertentie)

Koken met Euroma: ¡Ay, caramba! Wat een heerlijk goedgevulde Mexicaanse burrito.

25 min. bereiden
zeer pittig
6waarderingen

Ingrediënten

4 personen

100 g

basmatirijst

2

groene paprika's

1

limoen

2

tomaten

2 tl

tabasco

400 g

kipdijfilet

2 el

Euroma Burrito Nacho kruiden

2 el

milde olijfolie

8

tortillawraps

300 g

wortel julienne

440 g

black beans refried in blik

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwijder ondertussen de steelaanzet en de zaadlijsten van de paprika’s. Snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Boen de limoen schoon, rasp de schil en pers de vrucht uit. Rasp de tomaten en verwijder het vel. Meng de geraspte tomaat met het limoenrasp, 2 el limoensap en tabasco.

2

Snijd de kipdijfilet in reepjes en schep om met de Euroma Burrito Nacho kruiden en wat zout. Verhit de olie in een koekenpan en bak het vlees in ca. 10 min. goudbruin en gaar.

3

Verwarm de wraps volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de rijst, bonen, kip, paprika en wortel in groepjes in de lengte over de wraps en laat rondom ruimte vrij. Besprenkel de groente met de pittige limoendressing.

4

Vouw een envelop van de wrap met de vulling en rol door. Wikkel de burrito in aluminiumfolie. Herhaal met de rest van de wraps. Snijd schuin door en serveer.

algemeenDit recept is ontwikkeld door Euroma. Allerhande is niet verantwoordelijk voor de juistheid van receptuur en/of voedingswaarden.
bereidingstipMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Buritto met rijst, kip en bonen van Euroma (advertentie)

Koken met Euroma: ¡Ay, caramba! Wat een heerlijk goedgevulde Mexicaanse burrito.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig