Buritto met rijst, kip en bonen van Euroma (advertentie)
Koken met Euroma: ¡Ay, caramba! Wat een heerlijk goedgevulde Mexicaanse burrito.
Ingrediënten
4 personen
100 g
basmatirijst
2
groene paprika's
1
limoen
2
tomaten
2 tl
tabasco
400 g
kipdijfilet
2 el
Euroma Burrito Nacho kruiden
2 el
milde olijfolie
8
tortillawraps
300 g
wortel julienne
440 g
black beans refried in blik
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwijder ondertussen de steelaanzet en de zaadlijsten van de paprika’s. Snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Boen de limoen schoon, rasp de schil en pers de vrucht uit. Rasp de tomaten en verwijder het vel. Meng de geraspte tomaat met het limoenrasp, 2 el limoensap en tabasco.
Snijd de kipdijfilet in reepjes en schep om met de Euroma Burrito Nacho kruiden en wat zout. Verhit de olie in een koekenpan en bak het vlees in ca. 10 min. goudbruin en gaar.
Verwarm de wraps volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de rijst, bonen, kip, paprika en wortel in groepjes in de lengte over de wraps en laat rondom ruimte vrij. Besprenkel de groente met de pittige limoendressing.
Vouw een envelop van de wrap met de vulling en rol door. Wikkel de burrito in aluminiumfolie. Herhaal met de rest van de wraps. Snijd schuin door en serveer.
Buritto met rijst, kip en bonen van Euroma (advertentie)
Koken met Euroma: ¡Ay, caramba! Wat een heerlijk goedgevulde Mexicaanse burrito.

hoofdgerecht
null personen
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwijder ondertussen de steelaanzet en de zaadlijsten van de paprika’s. Snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Boen de limoen schoon, rasp de schil en pers de vrucht uit. Rasp de tomaten en verwijder het vel. Meng de geraspte tomaat met het limoenrasp, 2 el limoensap en tabasco.
Snijd de kipdijfilet in reepjes en schep om met de Euroma Burrito Nacho kruiden en wat zout. Verhit de olie in een koekenpan en bak het vlees in ca. 10 min. goudbruin en gaar.
Verwarm de wraps volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de rijst, bonen, kip, paprika en wortel in groepjes in de lengte over de wraps en laat rondom ruimte vrij. Besprenkel de groente met de pittige limoendressing.
Vouw een envelop van de wrap met de vulling en rol door. Wikkel de burrito in aluminiumfolie. Herhaal met de rest van de wraps. Snijd schuin door en serveer.
algemeen:Dit recept is ontwikkeld door Euroma. Allerhande is niet verantwoordelijk voor de juistheid van receptuur en/of voedingswaarden.
bereidingstip:Meer weten over <a href=https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken>kooktechnieken</a>?
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)100 g basmatirijst
2 groene paprika's
1 limoen
2 tomaten
2 tl tabasco
400 g kipdijfilet
2 el Euroma Burrito Nacho kruiden
2 el milde olijfolie
8 tortillawraps
300 g wortel julienne
440 g black beans refried in blik