Chef's gehaktbal van Euroma (advertentie)
Koken met Euroma: iedere dag wordt gehaktdag met de geheime kruidenmix van Jonnie Boer.
Ingrediënten
6 personen
1
sjalot
2 tenen
knoflook
100 g
volkorenknäckebröd
2 el
Euroma Chef's gehaktbalkruiden
4
middelgrote eieren
1 el
balsamicoazijn
2 el
grove mosterd
1 tl
sambal
600 g
half om half gehakt
90 g
krachtige rundvlees jus
1½
water
2 el
ongezouten roomboter
Aan de slag
Snijd de sjalot en knoflook fijn. Maal de crackers fijn.
Meng samen met het gehakt, de Euroma Chef's gehaktbal kruiden, eieren, balsamico azijn, crackers, mosterd, knoflook, sjalot en sambal tot je een mooie, smeuïge massa krijgt. Breng dit op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel het mengsel in 6-8 gelijke delen en rol hier ronde gehaktballen van.
Bereid de rundvleesjus.
Verhit de pan en smelt de boter. Bak de gehaktballen aan beide kanten aan in de braadpan.
Voeg de jus toe en gaar de gehaktballen in 25-30 minuten tegen het kookpunt aan. Serveer de gehaktballen.
Chef's gehaktbal van Euroma (advertentie)
Koken met Euroma: iedere dag wordt gehaktdag met de geheime kruidenmix van Jonnie Boer.

hoofdgerecht
null personen
30 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de sjalot en knoflook fijn. Maal de crackers fijn.
Meng samen met het gehakt, de Euroma Chef's gehaktbal kruiden, eieren, balsamico azijn, crackers, mosterd, knoflook, sjalot en sambal tot je een mooie, smeuïge massa krijgt. Breng dit op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel het mengsel in 6-8 gelijke delen en rol hier ronde gehaktballen van.
Bereid de rundvleesjus.
Verhit de pan en smelt de boter. Bak de gehaktballen aan beide kanten aan in de braadpan.
Voeg de jus toe en gaar de gehaktballen in 25-30 minuten tegen het kookpunt aan. Serveer de gehaktballen.
algemeen:Dit recept is ontwikkeld door Euroma. Allerhande is niet verantwoordelijk voor de juistheid van receptuur en/of voedingswaarden.
bereidingstip:Meer weten over <a href=https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken>kooktechnieken</a>?
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 6 personen)1 sjalot
2 tenen knoflook
100 g volkorenknäckebröd
2 el Euroma Chef's gehaktbalkruiden
4 middelgrote eieren
1 el balsamicoazijn
2 el grove mosterd
1 tl sambal
600 g half om half gehakt
90 g krachtige rundvlees jus
1½ water
2 el ongezouten roomboter