Thaise sup 'n Turf van Corona Cero (advertentie)
Barbecueën met Corona: een hete gril en ijskoud biertje zijn een match made in heaven. Helemaal als het een alcoholvrije Corona Cero is!
Ingrediënten
4 personen
1
courgette
1
aubergine
½
Chinese kool
3 el
milde olijfolie
1 el
gele curry pasta
1 tl
kurkuma
1 el
vissaus
100 ml
kokosmelk
1
limoen
6 takjes
verse koriander
50 g
ongezouten pinda's
4 flesjes
Corona Cero 0.0% alcoholvrij bier
Dit heb je nodig
barbecue
Aan de slag
Steek de barbecue aan en laat op temperatuur komen.
Snijd de courgette in de lengte in plakken van 0,5 cm. Snijd de aubergine in schuine plakken van 1 cm en snijd de Chinese kool in 4 parten. Bestrijk alle groenten met ⅔ van de olie.
Rooster de groenten 5 min. op de barbecue, eventueel in porties. Keer regelmatig.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een steelpan en fruit de currypasta met de kurkuma 1 min. Voeg de vissaus en kokosmelk toe en laat even koken.
Neem van het vuur en breng op smaak met limoensap. Proef en voeg naar smaak meer vissaus toe. De ‘dressing’ is best hartig en pittig, maar de groenten zijn puur, de combinatie is weergaloos.
Hak de koriander en pinda's grof. Verdeel de groenten over bordjes of kommen. Besprenkel met de currydressing, bestrooi met koriander en pinda’s en serveer met de Corona Cero!
Thaise sup 'n Turf van Corona Cero (advertentie)
Barbecueën met Corona: een hete gril en ijskoud biertje zijn een match made in heaven. Helemaal als het een alcoholvrije Corona Cero is!

hoofdgerecht
null personen
20 min. bereiden
Aan de slag
Steek de barbecue aan en laat op temperatuur komen.
Snijd de courgette in de lengte in plakken van 0,5 cm. Snijd de aubergine in schuine plakken van 1 cm en snijd de Chinese kool in 4 parten. Bestrijk alle groenten met ⅔ van de olie.
Rooster de groenten 5 min. op de barbecue, eventueel in porties. Keer regelmatig.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een steelpan en fruit de currypasta met de kurkuma 1 min. Voeg de vissaus en kokosmelk toe en laat even koken.
Neem van het vuur en breng op smaak met limoensap. Proef en voeg naar smaak meer vissaus toe. De ‘dressing’ is best hartig en pittig, maar de groenten zijn puur, de combinatie is weergaloos.
Hak de koriander en pinda's grof. Verdeel de groenten over bordjes of kommen. Besprenkel met de currydressing, bestrooi met koriander en pinda’s en serveer met de Corona Cero!
serveertip:Dit verfrissende goudkleurige bier waar je fris van blijft is 'geboren in Mexico en getogen op het strand'. Drink 'm ijskoud en met een partje limoen in de hals. Graag met zoveel mogelijk vrienden erbij.
algemeen:Dit recept is ontwikkeld voor de No Low campagne in samenwerking met Corona. Allerhande is niet verantwoordelijk voor de juistheid van receptuur en/of voedingswaarden.
algemeen:Meer weten over <a href=https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken>kooktechnieken</a>?
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)1 courgette
1 aubergine
½ Chinese kool
3 el milde olijfolie
1 el gele curry pasta
1 tl kurkuma
1 el vissaus
100 ml kokosmelk
1 limoen
6 takjes verse koriander
50 g ongezouten pinda's
4 flesjes Corona Cero 0.0% alcoholvrij bier
Dit heb je nodig
barbecue