Frisse stamppot met rucola van Cêlavíta (advertentie)
Koken met Cêlavíta: Oma’s Kruimige aardappels met rucola, tomaat en frisse pesto-crème.
Ingrediënten
4 personen
900 g
CêlaVíta koelverse Oma's kruimige aardappelen
2 el
ongezouten roomboter
3 el
pesto
3 el
halfvolle melk
100 g
zongedroogde tomaten
60 g
rucola
150 g
cherrytomaten aan de tak
1 el
milde olijfolie
2 el
pijnboompitten
2 el
crème fraîche
Dit heb je nodig
pureestamper
kleine ovenschaaltjes Ø 10 cm
Aan de slag
Doe de aardappelen in een ruime pan en zet ze net onder water. Breng de aardappelen aan de kook, met de deksel op de pan. Kook de aardappelen gaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet de pan af en stoom de aardappelen droog. Stamp de aardappelen met de stamper en voeg de roomboter, ⅔ van de pesto en melk naar smaak toe. Breng de stamppot op smaak met peper en zout en meng er de zongedroogde tomaatjes en rucola doorheen.
Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C. Leg de cherrytomaten in een ovenschaal, besprenkel ze met de olijfolie, peper en zout. Leg de pijnboompitten op een andere ovenschaal. Plaats beiden in de oven en pof de tomaten in 6 minuten en laat de pijnboompitten in 5 à 7 minuten bruin worden. Meng de crème fraîche en de pesto door elkaar.
Serveer de stamppot met de gepofte cherrytomaatjes, pijnboompitten en de pesto-crème fraîche bovenop.
Frisse stamppot met rucola van Cêlavíta (advertentie)
Koken met Cêlavíta: Oma’s Kruimige aardappels met rucola, tomaat en frisse pesto-crème.

hoofdgerecht
null personen
30 min. bereiden
7 min. oventijd
Aan de slag
Doe de aardappelen in een ruime pan en zet ze net onder water. Breng de aardappelen aan de kook, met de deksel op de pan. Kook de aardappelen gaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet de pan af en stoom de aardappelen droog. Stamp de aardappelen met de stamper en voeg de roomboter, ⅔ van de pesto en melk naar smaak toe. Breng de stamppot op smaak met peper en zout en meng er de zongedroogde tomaatjes en rucola doorheen.
Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C. Leg de cherrytomaten in een ovenschaal, besprenkel ze met de olijfolie, peper en zout. Leg de pijnboompitten op een andere ovenschaal. Plaats beiden in de oven en pof de tomaten in 6 minuten en laat de pijnboompitten in 5 à 7 minuten bruin worden. Meng de crème fraîche en de pesto door elkaar.
Serveer de stamppot met de gepofte cherrytomaatjes, pijnboompitten en de pesto-crème fraîche bovenop.
variatietip:Dit is een erg lekkere stamppot om te combineren met vis, wat dacht je van een handje Hollandse garnalen bovenop de stamppot?
algemeen:Dit recept is ontwikkeld door Cêlavíta. Allerhande is niet verantwoordelijk voor de juistheid van receptuur en/of voedingswaarden.
bereidingstip:Meer weten over <a href=https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken>kooktechnieken</a>?
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)900 g CêlaVíta koelverse Oma's kruimige aardappelen
2 el ongezouten roomboter
3 el pesto
3 el halfvolle melk
100 g zongedroogde tomaten
60 g rucola
150 g cherrytomaten aan de tak
1 el milde olijfolie
2 el pijnboompitten
2 el crème fraîche
Dit heb je nodig
pureestamper
kleine ovenschaaltjes Ø 10 cm