Frisse stamppot met rucola van Cêlavíta (advertentie)
Frisse stamppot met rucola van Cêlavíta (advertentie)
bewaar
bewaar

Frisse stamppot met rucola van Cêlavíta (advertentie)

Koken met Cêlavíta: Oma’s Kruimige aardappels met rucola, tomaat en frisse pesto-crème.

30 min. bereiden
7 min. oventijd
4waarderingen

Aan de slag

1

Doe de aardappelen in een ruime pan en zet ze net onder water. Breng de aardappelen aan de kook, met de deksel op de pan. Kook de aardappelen gaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet de pan af en stoom de aardappelen droog. Stamp de aardappelen met de stamper en voeg de roomboter, ⅔ van de pesto en melk naar smaak toe. Breng de stamppot op smaak met peper en zout en meng er de zongedroogde tomaatjes en rucola doorheen.

2

Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C. Leg de cherrytomaten in een ovenschaal, besprenkel ze met de olijfolie, peper en zout. Leg de pijnboompitten op een andere ovenschaal. Plaats beiden in de oven en pof de tomaten in 6 minuten en laat de pijnboompitten in 5 à 7 minuten bruin worden. Meng de crème fraîche en de pesto door elkaar.

3

Serveer de stamppot met de gepofte cherrytomaatjes, pijnboompitten en de pesto-crème fraîche bovenop.

variatietipDit is een erg lekkere stamppot om te combineren met vis, wat dacht je van een handje Hollandse garnalen bovenop de stamppot?
algemeenDit recept is ontwikkeld door Cêlavíta. Allerhande is niet verantwoordelijk voor de juistheid van receptuur en/of voedingswaarden.
bereidingstipMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Frisse stamppot met rucola van Cêlavíta (advertentie)

Koken met Cêlavíta: Oma’s Kruimige aardappels met rucola, tomaat en frisse pesto-crème.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig