Pasta pestosalade met groenten (advertorial)
Een picknick op de planning? Tip: maak een pastasalade. Met deze kleurige salade pasta ziet het er meteen gezellig uit. Pesto, mozzarella en flink wat groente erbij, en naar buiten maar!
Ingrediënten
4 personen
350 g
Grand’Italia salade pasta penne
150 g
mini mozzarella's
1
rode paprika
1
gele paprika
400 g
verse spinazie
100 g
zongedroogde tomaten julienne gesneden in pot
185 g
Grand'Italia Pesto alla Genovese
40 g
slaverrijker geroosterde pijnboompitten
Aan de slag
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking, spoel af in een vergiet onder koud stromend water en laat uitlekken.
Laat ondertussen de mozzarella uitlekken. Verwijder de steelaanzet van de paprika’s, halveer in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in repen van ca. 1 cm. Doe met de spinazie, zongedroogde tomaatjes, pesto en mozzarella in een grote kom en schep goed door.
Voeg de pasta bij het groentemengsel en breng op smaak met (versgemalen zwarte) peper en eventueel zout. Verdeel de pastasalade over diepe borden en bestrooi met de pijnboompitten.
Pasta pestosalade met groenten (advertorial)
Een picknick op de planning? Tip: maak een pastasalade. Met deze kleurige salade pasta ziet het er meteen gezellig uit. Pesto, mozzarella en flink wat groente erbij, en naar buiten maar!

hoofdgerecht
4 personen
760 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking, spoel af in een vergiet onder koud stromend water en laat uitlekken.
Laat ondertussen de mozzarella uitlekken. Verwijder de steelaanzet van de paprika’s, halveer in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in repen van ca. 1 cm. Doe met de spinazie, zongedroogde tomaatjes, pesto en mozzarella in een grote kom en schep goed door.
Voeg de pasta bij het groentemengsel en breng op smaak met (versgemalen zwarte) peper en eventueel zout. Verdeel de pastasalade over diepe borden en bestrooi met de pijnboompitten.
variatietip:Graag vlees erbij? Vervang de mozzarella dan door 300 g AH Scharrel gerookte kipfiletreepjes (schaal 150 g).
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)350 g Grand’Italia salade pasta penne
150 g mini mozzarella's
1 rode paprika
1 gele paprika
400 g verse spinazie
100 g zongedroogde tomaten julienne gesneden in pot
185 g Grand'Italia Pesto alla Genovese
40 g slaverrijker geroosterde pijnboompitten