bewaar
Gezonde visburgers van makreel en courgette met tomatensalade
Gezonde visburgers van makreel en courgette met tomatensalade
bewaar

Gezonde visburgers van makreel en courgette met tomatensalade

Viskoekjes, visburgers, hoe je ze ook wilt noemen: deze met makreel moet je proberen!

30 min. bereiden
1waardering

Ingrediënten

4 personen

1

courgette

125 g

makreelfilets in zonnebloemolie

6

bosuien

2

middelgrote eieren

60 g

volkoren tarwemeel

2 tl

vadouvan

2 el

citroensap

300 g

zilvervliesrijst

4 el

milde olijfolie

500 g

tomaten

10 g

verse munt

Dit heb je nodig

  • schone theedoek

Viskoekjes, visburgers, hoe je ze ook wilt noemen: deze met makreel moet je proberen!

Aan de slag

1

Rasp de courgette op een grove rasp. Doe de rasp in een schone theedoek en knijp er zo veel mogelijk vocht uit. Laat de makreel uitlekken en snijd de bosui in zo dun mogelijke ringetjes.

2

Klop de eieren los in een kom en voeg de makreel, geraspte courgette, de helft van de bosui, ⅚ van het volkorenmeel, de vadouvan, de helft van het citroensap, peper en eventueel zout toe en roer door.

3

Verdeel het mengsel in 8 platte schijven (per 4 personen). Bestuif een groot bord met de rest van het volkorenmeel en haal de burgers erdoor.

4

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

5

Verhit de helft van de olie in twee koekenpannen en bak de makreelburgertjes op middelhoog vuur 2 min. aan elke kant. Zet het vuur laag en bak nog 4 min.

6

Snijd ondertussen de tomaten in blokjes van 2 cm en de muntblaadjes fijn. Meng de tomaten met de munt, de rest van de bosui, de rest van de olie, de rest van het citroensap en peper.

7

Serveer de viskoekjes met de rijst en tomatensalade.

Gezonde visburgers van makreel en courgette met tomatensalade

Viskoekjes, visburgers, hoe je ze ook wilt noemen: deze met makreel moet je proberen!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig