bewaar
Plaattaart met vegan kaas, groente en verse kruiden
Plaattaart met vegan kaas, groente en verse kruiden
bewaar

Plaattaart met vegan kaas, groente en verse kruiden

Drukke dag en energie nodig voor andere dingen? Met maar 5 ingrediënten zet jij deze plaattaart op tafel.

15 min. bereiden
25 min. oventijd
9waarderingen

Ingrediënten

4 personen

8 plakken

deeg voor hartige taart

3

middelgrote uien

2 el

milde olijfolie

400 g

Italiaanse roerbakgroente champignons

25 g

verse platte peterselie

100 g

Violife greek white

2 el

water

Dit heb je nodig

  • bakplaten

  • bakpapier

Drukke dag en energie nodig voor andere dingen? Met maar 5 ingrediënten zet jij deze plaattaart op tafel.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de plakken deeg in een rechthoek op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat ze elkaar iets overlappen en druk de randen goed aan. Snijd rondom lichtjes een rand in van 2 cm breed. Prik het deel binnen de rand in met een vork. Bak 10 min. in het midden van de oven.

2

Snijd ondertussen de uien in dunne halve ringen. Verhit de olie in een hapjespan of wok. Bak de ui 5 min. onder regelmatig omscheppen. Bak de roerbakgroente 3 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Snijd de peterselie fijn. Pureer de helft met ¾ van het alternatief voor witte Griekse kaas en het water tot een gladde spread.

4

Neem het deeg uit de oven en verdeel de peterseliespread en het ui-roerbakgroentemengsel binnen de rand van het deeg.

5

Bak de taart ca. 15 min. in het midden van de oven. Bestrooi voor het serveren met de rest van de vegan kaas en de rest van de peterselie.

combinatietipLekker met geroosterde hazelnoten.

bereidingstipGeen 2 bakplaten? Gebruik een ovenrooster bedekt met bakpapier.