bewaar
Stoof van linzen, worst, prei en champignons
Stoof van linzen, worst, prei en champignons
bewaar

Stoof van linzen, worst, prei en champignons

Een oppepper nodig? Deze hartige stoof vol groenten past helemaal in het straatje comfort food.

25 min. bereiden
9waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3 el

milde olijfolie

4

varkensbraadworsten

2

preien

400 g

champignons

200 g

winterpeen

2 tenen

knoflook

2 tl

gedroogde tijm

1

rundvleesbouillontablet

500 ml

heet water

800 g

linzen in blik

15 g

verse peterselie

Een oppepper nodig? Deze hartige stoof vol groenten past helemaal in het straatje comfort food.

Aan de slag

1

Verhit ⅓ van de olie in een koekenpan en bak de braadworsten op hoog vuur in 5 min. rondom aan. Zet het vuur laag en bak de worsten in 10 min. gaar. Keer regelmatig.

2

Was ondertussen de preien en snijd in ringen. Snijd de champignons in kwarten. Schil de winterpenen en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de tenen knoflook fijn.

3

Verhit de rest van de olie in een grote hapjespan en bak de prei, champignons, peen, knoflook en tijm 5 min. op middelhoog vuur. Verkruimel het bouillonblokje erboven en voeg het hete water toe, breng aan de kook en stoof 8 min. op laag vuur met de deksel op de pan. Roer regelmatig.

4

Doe ondertussen de linzen in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Snijd de peterselie fijn en de braadworsten in plakjes. Voeg de linzen toe aan de stoof en warm 2 min. mee. Voeg de plakjes braadworst en peterselie toe aan de stoof en breng op smaak met peper en eventueel zout.

combinatietipLekker met stokbrood erbij.