bewaar
Traybake met groente, bonen en fuet sticks (advertorial)
Traybake met groente, bonen en fuet sticks (advertorial)
bewaar

Traybake met groente, bonen en fuet sticks (advertorial)

Fuet fieuw! De fuet sticks geven een heerlijke hartige bite aan deze traybake met groente en bonen.

15 min. bereiden
30 min. oventijd
2waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 takje

verse rozemarijn

3 tenen

knoflook

1

sinaasappel

4 el

milde olijfolie

400 g

limabonen in blik

1 kg

zoete aardappel

500 g

broccoli

2

rode uien

120 g

Stegeman ambachtelijke fuet sticks

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Fuet fieuw! De fuet sticks geven een heerlijke hartige bite aan deze traybake met groente en bonen.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 C. Ris de naaldjes van het takje rozemarijn en snijd fijn. Snijd de tenen knoflook in dunne plakjes. Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil en halveer de vrucht. Pers 1 helft uit en snijd de andere helft in dunne plakjes.

2

Meng de rozemarijn, knoflook en het sinaasappelrasp en -sap met de olie, peper en zout. Doe de bonen in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken.

3

Boen de zoete aardappelen schoon en snijd in de lengte in 8 parten. Snijd de broccoli in roosjes. Schil de stronk en snijd in plakjes. Snijd de rode uien in dunne parten en elke fuet stick schuin in 3 gelijke stukjes.

4

Verdeel de plakjes sinaasappel, de bonen, zoete aardappel, broccoli, ui en stukjes fuet over een met bakpapier beklede bakplaat en meng met het olie-sinaasappelmengsel. Bak ca. 30 min. in het midden van de oven tot de groenten zijn geroosterd en bruin zijn aan de randjes. Schep halverwege om.