bewaar
Patatje stoofvlees met pittige allioli (advertorial)
Patatje stoofvlees met pittige allioli (advertorial)
bewaar

Patatje stoofvlees met pittige allioli (advertorial)

Ben jij team friet of patat? Wat je ook bent, zelfgemaakte stoof blijft onze favoriete topping!

25 min. bereiden
30 min. oventijd
2 uur 30 min. wachten
pittig
15waarderingen

Ingrediënten

6 personen

2

middelgrote uien

200 g

winterpeen

1 kg

runder sukadelap

2

tarwebloem

70 g

ongezouten roomboter

300 ml

donker bier

200 ml

water

1

runderbouillontablet

2 el

appelstroop

2 sneetjes

wit brood

2 el

milde mosterd

700 g

verse Franse friet

150 ml

Chovi salsa patatas bravas

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Ben jij team friet of patat? Wat je ook bent, zelfgemaakte stoof blijft onze favoriete topping!

Aan de slag

1

Snipper de uien. Schil de peen en snijd in blokjes van ca. 1 cm. Snijd het vlees in stukken van ca. 4 cm en meng in een kom met de bloem en peper.

2

Verhit 50 g van de boter (per 4 personen) in een braadpan en bak een deel van het vlees op middelhoog vuur in 4 min. rondom bruin. Zorg dat je niet te veel in de pan doet, zodat je het vlees goed kunt aanbakken. Haal uit de pan en herhaal met de rest van het vlees.

3

Verhit de rest van de boter in de braadpan en bak de ui en peen in 5 min. glazig. Voeg het vlees, het bier, het water, het bouillonblokje en de appelstroop toe. Besmeer de boterhammen met de mosterd en leg met de mosterdkant naar beneden op het vlees. Laat het vlees 2 ½ uur met de deksel op de pan op laag vuur stoven. Haal het laatste half uur de deksel van de pan zodat de stoof wat verder inkookt.

4

Verwarm de oven voor op 210 C. Verdeel de friet over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 30 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om.

5

Verdeel de friet over 4 borden. Verdeel het vlees en een el salsa patatas bravas per persoon erover. Serveer met de rest van de saus er apart bij.