bewaar
Pasta in romige tomatensaus met spinazie
Pasta in romige tomatensaus met spinazie
bewaar

Pasta in romige tomatensaus met spinazie

Voor deze gezonde pasta gaat alles in één pan. Dat is pas makkelijk koken!

25 min. bereiden
32waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 tenen

knoflook

2 el

zonnebloemolie

450 g

macaronigroenten

300 g

volkorenmacaroni

800 g

gepelde tomaten in blik

200 g

zuivelspread

200 ml

heet water

15 g

verse basilicum

400 g

verse spinazie

Voor deze gezonde pasta gaat alles in één pan. Dat is pas makkelijk koken!

Aan de slag

1

Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in de hapjespan en bak de knoflook en macaronigroente 5 min. op middelhoog vuur.

2

Voeg de macaroni, gepelde tomaten, zuivelspread en het water toe. Plet de tomaten met een houten lepel en breng het geheel aan de kook. Kook 13 min. op matig vuur. Roer af en toe. Voeg eventueel wat meer water toe als de saus te dik wordt.

3

Snijd ondertussen het basilicum fijn en de spinazie grof. Voeg de spinazie toe en laat in delen slinken. Controleer of de pasta gaar is. Roer ¾ van het basilicum erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Verdeel over diepe borden en garneer met de rest van het basilicum.