bewaar
Kip roerbak met sperziebonen en rijst
Kip roerbak met sperziebonen en rijst
bewaar

Kip roerbak met sperziebonen en rijst

Wij zijn dól op deze gezonde bowl. Binnen 15 min. zet je deze lekkere kiproerbak al op tafel.

15 min. bereiden
39waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

zilvervliesrijst

225 g

diepvries gebroken sperzieboon

3 el

zonnebloemolie

300 g

kipfiletreepjes

1½ el

kerriepoeder

450 g

nasigroente

40 g

verse selderij

Dit heb je nodig

  • hapjespan of wok

Wij zijn dól op deze gezonde bowl. Binnen 15 min. zet je deze lekkere kiproerbak al op tafel.

Aan de slag

1

Kook de rijst in een ruime pan volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de sperziebonen de laatste 4 min. mee. Giet de rijst en sperziebonen af en laat staan met de deksel op de pan.

2

Verhit ondertussen de olie in de wok of hapjespan en roerbak de kip met de kerrie en peper 4 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Voeg de nasigroente toe en roerbak al omscheppend 4 min. op hoog vuur.

3

Snijd ondertussen de selderij fijn. Voeg de rijst, sperziebonen en selderij toe en roerbak 2 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over diepe borden en serveer.