bewaar
Vegan mini-pizza
Vegan mini-pizza
bewaar

Vegan mini-pizza

Bij de borrel, bij een feestje of als snack op de bank: vegan mini pizza's kunnen altijd!

5 min. bereiden
12 min. oventijd
0waarderingen

Ingrediënten

10 porties

1

rode ui

100 g

plantaardige rasp Italiaanse stijl

75 g

plantaardige rasp alternatief voor mozzarella

10 stuks

Steenoven mini pizzabodems

90 g

gegrilde artisjok in olie in potje

2 el

milde olijfolie

30 g

rucola

Bij de borrel, bij een feestje of als snack op de bank: vegan mini pizza's kunnen altijd!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2

Snijd de rode ui in 5 dunne ringen. Meng de plantaardige rasp-soorten door elkaar en verdeel over de minipizza’s.

3

Verdeel de uienringen over de helft van de pizza’s. Verdeel de artisjokharten over de rest van de pizza’s. Besprenkel met de olie.

4

Bak de pizza ca. 12 min in de oven tot de kaas gesmolten is. Serveer met de rucola en bestrooi met versgemalen zwarte peper.

variatietipOok lekker met gesneden paprika, zwarte olijven zonder pit, kappertjes, champignon in plakjes, vegan spekjes of vegan salami.