bewaar
Vijgenjam
Vijgenjam
bewaar

Vijgenjam

Reken maar dat die pot zelfgemaakte vijgenjam zo leeg is!

20 min. bereiden
2 uur wachten
0waarderingen

Ingrediënten

10 porties

½

citroen

8

verse vijgen

125 g

kristalsuiker

1 tl

vanille-extract

50 ml

water

Dit heb je nodig

  • gesteriliseerde afsluitbare glazen pot (500 ml)

Reken maar dat die pot zelfgemaakte vijgenjam zo leeg is!

Aan de slag

1

Pers de citroen uit. Snijd het steeltje van de vijgen en snijd de vijgen in stukjes.

2

Doe de vijgen met de suiker, 2 tl citroensap (per 10 porties), vanille-extract en het water in een pan en breng aan de kook. Laat ca. 20 min. onder regelmatig roeren op middelhoog tot laag vuur inkoken tot het vocht ingedikt is en de vijgen gaar zijn, maar hun vorm deels hebben behouden.

3

Schep de jam in glazen potten en sluit direct af met de deksel. Zet de pot op zijn kop. De lucht wordt zo uit de pot gedrukt, waardoor de jam langer houdbaar blijft. Laat de jam helemaal afkoelen. Dit duurt ca. 2 uur.

bewaartipBewaar na openen in de koelkast.