bewaar
Henna gadra's tajine van Nadia Zerouali
Henna gadra's tajine van Nadia Zerouali
bewaar

Henna gadra's tajine van Nadia Zerouali

'Het tajinerecept van mijn oma bevat aardappel, kruiden en specerijen. Simpel, maar zó lekker.'

55 min. bereiden
2waarderingen

Ingrediënten

2 personen

2

grote iets kruimige aardappelen

2

rijpe tomaten

1

rode ui

15 g

verse platte peterselie

1 el

paprikapoeder

½ el

gemalen komijnzaad

3 el

traditionele olijfolie

200 ml

water

Dit heb je nodig

  • tajine of hapjespan met deksel

'Het tajinerecept van mijn oma bevat aardappel, kruiden en specerijen. Simpel, maar zó lekker.'

Aan de slag

1

Verwarm de (hout)oven voor op 180 °C. Schil en was de aardappels, snijd in grote parten en verdeel over de bodem van de tajine.

2

Was de tomaten en snijd in stukjes. Pel en snijd de ui in stukjes. Was en snijd de peterselie fijn. Verdeel over de aardappel.

3

Meng de specerijen, wat peper en zout, de olijfolie en het water in een kom. Giet over de aardappels in de tajine.

4

Laat de tajine afgedekt in ongeveer 40 minuten gaar worden. Je kunt de tajine ook, met of zonder deksel, op het fornuis gaar laten worden. Het is het lekkerst als bijna al het water verdampt en de onderste laag aardappel lekker is aangekoekt op de bodem.

tip

serveertipHeerlijk met versgebakken brood.

kookstaptipGeen tajine? Gebruik dan een oven- schaal of stoofpan.

variatietipJe kunt voor dit gerecht 2-3 grote vastkokende aardappelen gebruiken. Kies hiervoor de voordeelverpakking; de aardappelen hierin zijn vaak groter dan in kleine verpakkingen.