bewaar
Rijstsalade met edamame bonen (advertorial)
Rijstsalade met edamame bonen (advertorial)
bewaar

Rijstsalade met edamame bonen (advertorial)

Maaltijdsalade met edamame maken? Verruil de krop sla door rijst! Héérlijk, vullend en nog snel op tafel ook!

15 min. bereiden
0waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

basmatirijst

1

limoen

75 g

zuivelspread naturel light

2 el

sesamolie

2

eetrijpe avocado's

310 g

Bonduelle edamame bonen in blik

150 g

peen julienne

Maaltijdsalade met edamame maken? Verruil de krop sla door rijst! Héérlijk, vullend en nog snel op tafel ook!

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af
 in een vergiet, spoel onder lauw stromend water en laat uitlekken.


2

Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Meng de zuivelspread met de sesamolie, het limoensap en -rasp. Breng op smaak met peper en zout.


3

Snijd de avocado’s overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in plakjes. Spoel de edamame bonen af onder koud stromend water in een vergiet en laat uitlekken.


4

Meng de rijst met de dressing, avocado en peen julienne.
 Verdeel de edamame bonen erover.

tip

variatietipLekker met fijngesneden platte peterselie en ongezouten pinda’s.