bewaar
Aardappeltortilla met allioli en salsa (advertorial)
Aardappeltortilla met allioli en salsa (advertorial)
bewaar

Aardappeltortilla met allioli en salsa (advertorial)

Vanavond geen date? Dan is dit het perfecte gerecht! Aardappeltortilla met (lekker veel) allioli en tomatensalsa.

25 min. bereiden
25 min. oventijd
17waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

middelgrote uien

1 el

milde olijfolie

600 g

koelverse aardappelschijfjes

20 g

verse peterselie

100 g

manchego

6

witte scharreleieren

5 el

Chovi koelverse allioli

310 g

gegrilde rode paprikareepjes in pot

400 g

trostomaat

Dit heb je nodig

  • ronde ovenschaal (Ø 24 cm, ingevet)

  • staafmixer met hoge beker

Vanavond geen date? Dan is dit het perfecte gerecht! Aardappeltortilla met (lekker veel) allioli en tomatensalsa.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de uien in halve ringen. Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en fruit de ui 5 min. op laag vuur. Voeg de aardappelschijfjes toe en bak 5 min. mee. Schep regelmatig om.

2

Snijd ondertussen de peterselie fijn en rasp de manchego. Klop de eieren los en meng met ⅗ van de allioli, de geraspte kaas, de helft van de peterselie en versgemalen peper.


3

Verdeel de aardappelen en ui over de bodem van de ovenschaal en verdeel het ei-kaasmengsel erover. Bak de tortilla in ca. 25 min. gaar in het midden van de oven. Dek eventueel af met aluminiumfolie als de tortilla te donker wordt.


4

Laat ondertussen de paprikareepjes uitlekken. Snijd de tomaten in blokjes en doe samen met de paprika in een hoge beker. Pureer
 2 à 3 sec. met de staafmixer tot een grove salsa. Meng de rest van de peterselie erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.

5

Neem de aardappeltortilla uit de oven en serveer met de tomaten-paprikasalsa en de allioli.