bewaar
Aardappelsalade met sperziebonen, tomaat, tonijn en ei
Aardappelsalade met sperziebonen, tomaat, tonijn en ei
bewaar

Aardappelsalade met sperziebonen, tomaat, tonijn en ei

We gebruiken de aardappel eens voor een salade i.p.v. stamppot. Lekker met sperziebonen, tomaat, tonijn en ei!

30 min. bereiden
1waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

krieltjes

400 g

sperziebonen

4

witte scharreleieren

1

rode ui

1 bosje

radijs

250 g

cherrytomaten

7½ g

verse dille

320 g

Statesman tonijnstukken in olijfolie in blik

1

citroen

We gebruiken de aardappel eens voor een salade i.p.v. stamppot. Lekker met sperziebonen, tomaat, tonijn en ei!

Aan de slag

1

Halveer de ongeschilde krieltjes en kook in 11 min. gaar. Giet af en laat afkoelen. Kook ondertussen de sperziebonen in 10 min. beetgaar. Giet af en spoel onder stromend water koud. Kook de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en prak grof met een vork.

2

Snipper ondertussen de rode ui zo fijn mogelijk. Snijd de radijs in partjes en halveer de tomaten. Snijd de dille fijn. Laat de tonijn uitlekken, maar vang de olie op. Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil. Pers 1 helft van de vrucht uit, snijd de andere helft in 4 partjes. Meng 4 el tonijnolie (per 4 personen) met het citroenrasp, 1 el citroensap (per 4 personen) en de dille tot een dressing. Breng op smaak met peper.

3

Doe de krieltjes, sperziebonen, ui, radijs en tomaat in een schaal en schep om met de dressing. Verdeel het ei en de tonijn erover en breng op smaak met (versgemalen) peper. Serveer met een citroenpartje.

tip

vegatipVervang de tonijn door geroosterde amandelen.