Hol­land­se 'na­si' met sa­té­saus

Een Hollandse versie van het bekende Indonesische gerecht! En dan eten we hem ook maar meteen lekker mét pindasaus...

(3) waardeer
indonesisch hoofdgerecht Een Hollandse versie van het bekende Indonesische gerecht! En dan eten we hem ook maar meteen lekker mét pindasaus... 4 personen
4 3

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit ⅔ van de olie in een wok of hapjespan en bak de nasigroente 5 min. al omscheppend op hoog vuur. Voeg de boemboe, ham en water toe en bak 2 min. mee.
  3. Verhit ondertussen de rest van de olie in een grote koekenpan en bak spiegeleieren. Bereid de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de rijst toe aan de groente en verwarm al omscheppend 3 min. op matig vuur.
  4. Serveer de nasi met een spiegelei en de satésaus en bestrooi met de gebakken uitjes.

dieettip:

Dagje zonder vlees? Vervang de hamblokjes door vegetarische wokstukjes basis.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 810 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 87 g
    waarvan suikers 18 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 1.120 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
januari 2021

Hollandse 'nasi' met satésaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Hol­land­se 'na­si' met sa­té­saus

1
1
  • 300 g langgraanrijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 2 el zonnebloemolie
  • 900 g nasigroente
  • 100 g boemboe nasi goreng
  • 250 g hamblokjes
  • 100 ml water

Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak de nasigroente 5 min. al omscheppend op hoog vuur. Voeg de boemboe, ham en water toe en bak 2 min. mee.

3
3
  • 1 el zonnebloemolie
  • 4 witte scharreleieren
  • 250 g kant-en-klare satésaus

Verhit ondertussen de rest van de olie in een grote koekenpan en bak 4 spiegeleieren. Bereid de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking.

4
4

Voeg de rijst toe aan de groente en verwarm al omscheppend 3 min. op matig vuur.

5
5
  • 4 el gebakken uitjes

Serveer de nasi met een spiegelei en de satésaus en bestrooi met de gebakken uitjes.

dieettip:

Dagje zonder vlees? Vervang de hamblokjes door vegetarische wokstukjes basis.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.