Hollandse 'nasi' met satésaus
Een Hollandse versie van het bekende Indonesische gerecht! En dan eten we hem ook maar meteen lekker mét pindasaus...

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 300 g langgraanrijst
- 3 el zonnebloemolie
- 900 g nasigroente
- 100 g boemboe nasi goreng
- 250 g hamblokjes
- 100 ml water
- 4 witte scharreleieren
- 250 g kant-en-klare satésaus
- 4 el gebakken uitjes
Advertentie
Bereiden
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit ⅔ van de olie in een wok of hapjespan en bak de nasigroente 5 min. al omscheppend op hoog vuur. Voeg de boemboe, ham en water toe en bak 2 min. mee.
- Verhit ondertussen de rest van de olie in een grote koekenpan en bak spiegeleieren. Bereid de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de rijst toe aan de groente en verwarm al omscheppend 3 min. op matig vuur.
- Serveer de nasi met een spiegelei en de satésaus en bestrooi met de gebakken uitjes.
dieettip:
Dagje zonder vlees? Vervang de hamblokjes door vegetarische wokstukjes basis.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 810 kcal
- eiwit 33 g
-
koolhydraten 87 g
waarvan suikers 18 g -
vet 34 g
waarvan verzadigd 8 g - natrium 1.120 mg
- vezels 9 g
Ook te zien in
Hollandse 'nasi' met satésaus
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Hollandse 'nasi' met satésaus
- 300 g langgraanrijst
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 2 el zonnebloemolie
- 900 g nasigroente
- 100 g boemboe nasi goreng
- 250 g hamblokjes
- 100 ml water
Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak de nasigroente 5 min. al omscheppend op hoog vuur. Voeg de boemboe, ham en water toe en bak 2 min. mee.
- 1 el zonnebloemolie
- 4 witte scharreleieren
- 250 g kant-en-klare satésaus
Verhit ondertussen de rest van de olie in een grote koekenpan en bak 4 spiegeleieren. Bereid de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Voeg de rijst toe aan de groente en verwarm al omscheppend 3 min. op matig vuur.
- 4 el gebakken uitjes
Serveer de nasi met een spiegelei en de satésaus en bestrooi met de gebakken uitjes.
dieettip:
Dagje zonder vlees? Vervang de hamblokjes door vegetarische wokstukjes basis.