Rodekool met pompoenpuree en worst
Rodekool met pompoenpuree en worst is zeker geen worst-case-scenario!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 800 g rodekolen
- 80 g ongezouten roomboter
- 1 kaneelstokje
- 2 el appelciderazijn
- 2 el kristalsuiker
- 2 laurierblaadjes
- 250 ml water
- 2 Goudreinette appels
- 1 kg AH Biologisch pompoen
- 4 braadworsten
Keukenspullen
- mandoline of keukenmachine
- stoofpan of een pan met dikke bodem en een deksel
- bakpapier
- pureestamper
Advertentie
Bereiden
- Snijd de rodekool in kwarten en verwijder de harde stronk. Snijd hem met behulp van de keukenmachine of mandoline in flinterdunne reepjes, of doe dit met een scherp mes. Verwarm 50 g boter (per 4 personen) in een ruime stoofpan. Voeg de rodekool toe en bak omscheppend 3 min. op middelhoog vuur. Voeg het kaneelstokje, de azijn, suiker, laurierblaadjes en het water toe. Breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat met de deksel op de pan 1 uur zachtjes stoven. Schep af en toe om. Voeg wat extra water toe als de rodekool te droog lijkt te worden. Schil ondertussen de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes van ca. 3 cm. Voeg de appel na 30 min. toe aan de rodekool en laat nog 30 min. meestoven. Haal voor het serveren de laurierblaadjes en het kaneelstokje eruit. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C. Schil en halveer de pompoen. Schep met een lepel de pitten en draderige binnenkant eruit. Snijd de helften in parten en vervolgens in blokjes van ca. 2 cm. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ca. 25 min. in het midden van de oven gaar. Laat iets afkoelen.
- Bak ondertussen de worstjes volgens de aanwijzingen op de verpakking goudbruin en gaar. Stamp de pompoenblokjes met de rest van de boter tot een gladde puree. Voeg eventueel nog 2 el water (per 4 personen) toe voor een meer smeuïge puree. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de rodekool met de pompoenpuree en een worstje.
variatietip:
Liever geen vlees? Vervang de braadworst door een vega worstje!
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 555 kcal
- eiwit 25 g
-
koolhydraten 23 g
waarvan suikers 21 g -
vet 38 g
waarvan verzadigd 20 g - natrium 680 mg
- vezels 10 g
Ook te zien in
Rodekool met pompoenpuree en worst
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Rodekool met pompoenpuree en worst
- 800 g rodekolen
Snijd de rodekool in kwarten en verwijder de harde stronk.
Snijd hem met behulp van de keukenmachine of mandoline in flinterdunne reepjes, of doe dit met een scherp mes.
- 50 g ongezouten roomboter
Verwarm de boter in een ruime stoofpan. Voeg de rodekool toe en bak omscheppend 3 min. op middelhoog vuur.
- 1 kaneelstokje
- 2 el appelciderazijn
- 2 el kristalsuiker
- 2 laurierblaadjes
- 250 ml water
Voeg het kaneelstokje, de azijn, suiker, laurierblaadjes en het water toe. Breng aan de kook.
Zet het vuur laag en laat met de deksel op de pan 1 uur zachtjes stoven. Schep af en toe om.
Voeg wat extra water toe als de rodekool te droog lijkt te worden.
- 2 Goudreinette appels
Schil ondertussen de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes van ca. 3 cm.
Voeg de appel na 30 min. toe aan de rodekool en laat nog 30 min. meestoven.
Haal voor het serveren de laurierblaadjes en het kaneelstokje eruit. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C.
- 1 kg AH Biologisch pompoen
Schil en halveer de pompoen. Schep met een lepel de pitten en draderige binnenkant eruit.
Snijd de helften in parten en vervolgens in blokjes van ca. 2 cm. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.
Rooster ca. 25 min. in het midden van de oven gaar. Laat iets afkoelen.
- 4 braadworsten
Bak ondertussen de worstjes volgens de aanwijzingen op de verpakking goudbruin en gaar.
- 30 g ongezouten roomboter
Stamp de pompoenblokjes met de rest van de boter tot een gladde puree.
Voeg eventueel nog 2 el water toe voor een meer smeuïge puree. Breng op smaak met peper en zout.
Serveer de rodekool met de pompoenpuree en een worstje.
variatietip:
Liever geen vlees? Vervang de braadworst door een vega worstje!