Vol­ko­ren spa­ghet­ti met kip­ge­hakt­bal­le­tjes in to­ma­ten­saus en cour­get­te

Spaghetti met kipgehaktballetjes in tomatensaus is altijd (ja, altijd) een goed idee.

(3) waardeer
hoofdgerecht Spaghetti met kipgehaktballetjes in tomatensaus is altijd (ja, altijd) een goed idee. 4 personen
4 3

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en snijd de vrucht in plakjes. Meng het kipgehakt met het citroenrasp, 75 g ricotta (per 4 personen) en peper. Kneed goed en vorm er met vochtige handen 12 balletjes van.
  2. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de ui en knoflook 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de gehaktballetjes toe en bak in 5 min. rondom goudbruin.
  3. Voeg de tomatenblokjes en oregano toe. Breng aan de kook en laat 5 min. met de deksel op de pan op laag vuur koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Kook ondertussen de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schaaf de courgettes met een kaasschaaf in lange plakken. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de courgette 3 min. op middelhoog vuur.
  5. Meng de spaghetti met de gehaktballetjes in tomatensaus. Verdeel de rest van de ricotta in stukken erover. Schep de courgette om met de rucola. Serveer met een citroenplakje bij de spaghetti.

variatietip:

Vervang het kipgehakt door vegetarische rulstukjes.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 735 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 68 g
    waarvan suikers 20 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 200 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
Beter Eten Gids 1 -2021

Volkoren spaghetti met kipgehaktballetjes in tomatensaus en courgette

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Vol­ko­ren spa­ghet­ti met kip­ge­hakt­bal­le­tjes in to­ma­ten­saus en cour­get­te

1
1
  • 1 citroen

Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en snijd de vrucht in plakjes.

2
2
  • 300 g kipgehakt naturel
  • 75 g ricotta

Meng het kipgehakt met het citroenrasp, de ricotta en peper. Kneed goed en vorm er met vochtige handen 12 balletjes van.

3
3
  • 1 middelgrote ui
  • 2 tenen knoflook

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.

4
4
  • 1½ el milde olijfolie

Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui en knoflook 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de gehaktballetjes toe en bak in 5 min. rondom goudbruin.

5
5
  • 800 g tomatenblokjes in blik
  • 1 el gedroogde oregano

Voeg de tomatenblokjes en oregano toe. Breng aan de kook en laat 5 min. met de deksel op de pan op laag vuur koken.

6
6

Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7
  • 300 g volkoren spaghetti

Kook ondertussen de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

8
8
  • 2 courgettes
  • 1½ el milde olijfolie

Schaaf de courgettes met een kaasschaaf in lange plakken. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de courgette 3 min. op middelhoog vuur.

9
9
  • 175 g ricotta

Meng de spaghetti met de gehaktballetjes in tomatensaus. Verdeel de rest van de ricotta in stukken erover.

10
10
  • 42½ g rucola

Schep de courgette om met de rucola. Serveer met een citroenplakje bij de spaghetti.

variatietip:

Vervang het kipgehakt door vegetarische rulstukjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.