Rijst­sa­la­de met kom­kom­mer, tui­n­erw­ten en ge­rook­te zalm

Een gezonde maaltijd maken maar weinig tijd? Deze rijstsalade met komkommer, tuinerwten en gerookte zalm is in 15 min. klaar!

(6) waardeer
lunch Een gezonde maaltijd maken maar weinig tijd? Deze rijstsalade met komkommer, tuinerwten en gerookte zalm is in 15 min. klaar! 4 personen
2 6

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de laatste 4 min. de bevroren tuinerwten toe. Giet af in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken.
  2. Halveer ondertussen de komkommer in de lengte, verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in boogjes. Snijd de zalm in reepjes en de munt fijn. Pers de limoen uit.
  3. Meng de rijst, tuinerwten, komkommer, munt en sesamolie door elkaar. Breng op smaak met 1 el limoensap (per 4 personen), peper en eventueel zout. Verdeel de zalm erover.

bewaartip:

Je kunt dit gerecht 1 dag van tevoren maken t/m stap 2. Bewaar afgedekt in de koelkast. Meng voor het serveren alles door elkaar en verdeel de zalm erover.

dieettip:

In plaats van zalm kun je ook 100 g geroosterde ongebrande noten (per 4 personen) gebruiken.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 390 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 44 g
    waarvan suikers 3 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 520 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
Beter Eten Gids 1 -2021

Rijstsalade met komkommer, tuinerwten en gerookte zalm

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rijst­sa­la­de met kom­kom­mer, tui­n­erw­ten en ge­rook­te zalm

1
1
  • 200 g AH BASIC zilvervliesrijst
  • 250 g diepvries tuinerwten

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de laatste 4 min. de bevroren tuinerwten toe.

2
2

Giet af in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken.

3
3
  • 1 komkommer

Halveer ondertussen de komkommer in de lengte, verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in boogjes.

4
4
  • 200 g gerookte zalmfilet
  • 5 g verse munt
  • 1 limoen

Snijd de zalm in reepjes en de munt fijn. Pers de limoen uit.

5
5
  • 1½ el sesamolie

Meng de rijst, tuinerwten, komkommer, munt en sesamolie door elkaar.

6
6

Breng op smaak met 1 el limoensap (per 4 personen), peper en eventueel zout. Verdeel de zalm erover.

bewaartip:

Je kunt dit gerecht 1 dag van tevoren maken t/m stap 2. Bewaar afgedekt in de koelkast. Meng voor het serveren alles door elkaar en verdeel de zalm erover.

dieettip:

In plaats van zalm kun je ook 100 g geroosterde ongebrande noten (per 4 personen) gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.