Tos­ti-gei­ten­kaas met to­maat en ru­co­la

Fantostisch, het kan dus wel: een gezonde tosti! Bakken maar, deze tosti-geitenkaas met tomaat en rucola.

(3) waardeer
lunch Fantostisch, het kan dus wel: een gezonde tosti! Bakken maar, deze tosti-geitenkaas met tomaat en rucola. 4 personen
4 3

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de tomaten in plakjes. Besmeer de sneetjes brood met de geitenkaas. Beleg de helft van de sneetjes met de tomaat en rucola en breng op smaak met peper. Dek af met de rest van de sneetjes en druk aan.
  2. Zet per 2 tosti's één koekenpan op laag vuur. Verhit per koekenpan 2 el olie en bak de tosti’s 8 min. op laag vuur. Keer voorzichtig halverwege. Snijd schuin doormidden en serveer.

bereidingstip:

Je kunt ook de tosti’s zonder olie of boter bereiden in een tosti-ijzer.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 365 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 28 g
    waarvan suikers 3 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 440 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in
Beter Eten Gids 1 -2021

Tosti-geitenkaas met tomaat en rucola

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Tos­ti-gei­ten­kaas met to­maat en ru­co­la

1
1
  • 2 tomaten
  • 8 sneetjes volkorenbrood
  • 200 g chavroux frais nature 45+

Snijd de tomaten in plakjes. Besmeer de sneetjes brood met de geitenkaas.

2
2
  • 42½ g rucola

Beleg de helft van de sneetjes met de tomaat en rucola en breng op smaak met peper. Dek af met de rest van de sneetjes en druk aan.

3
3

Zet per 2 tosti's één koekenpan op laag vuur.

4
4
  • 4 el milde olijfolie

Verhit per tosti 1 el olie en bak de tosti’s 8 min. op laag vuur. Keer voorzichtig halverwege.

5
5

Snijd schuin doormidden en serveer.

bereidingstip:

Je kunt ook de tosti’s zonder olie of boter bereiden in een tosti-ijzer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.