Dahl met ro­de lin­zen, sper­zie­bo­nen en ge­kookt ei

Weet je niet meer wat je moet koken? Kom uit het dal met deze dahl met rode linzen, sperziebonen en gekookt ei.

(23) waardeer
indiaas hoofdgerecht Weet je niet meer wat je moet koken? Kom uit het dal met deze dahl met rode linzen, sperziebonen en gekookt ei. 4 personen
3 23

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de uien in halve ringen en de knolook fijn. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui 15 min. op laag vuur. Bak de laatste 2 min. de knoflook en garam masala mee.
  2. Voeg de linzen, tomatenblokjes en het water toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat 15 min. stoven. Haal na 10 min. de deksel van de pan. Roer af en toe.
  3. Kook ondertussen de eieren in 7 min. hard. Giet af, laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer. Kook de sperziebonen 4 min. en giet af.
  4. Serveer de dahl met de sperziebonen en halve eieren. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

combinatietip:

Lekker met koriander.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 495 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 55 g
    waarvan suikers 9 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 80 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in
Beter Eten Gids 1 -2021 , Receptkaart 2021 week 01-04

Dahl met rode linzen, sperziebonen en gekookt ei

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Dahl met ro­de lin­zen, sper­zie­bo­nen en ge­kookt ei

1
1
  • 2 middelgrote uien
  • 2 tenen knoflook

Snijd de uien in halve ringen en de knoflook fijn.

2
2
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 el garam masala

Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui 15 min. op laag vuur. Bak de laatste 2 min. de knoflook en garam masala mee.

3
3
  • 300 g AH Biologisch gedroogde rode linzen
  • 400 g tomatenblokjes in blik
  • 1 liter water

Voeg de linzen, tomatenblokjes en het water toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat 15 min. stoven.

4
4

Haal na 10 min. de deksel van de pan. Roer af en toe.

5
5
  • 4 witte scharreleieren

Kook ondertussen de eieren 7 min. Giet af, laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer.

6
6
  • 450 g diepvries gebroken sperziebonen

Kook de sperziebonen 4 min. en giet af.

7
7

Serveer de dahl met de sperziebonen en halve eieren. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

combinatietip:

Lekker met koriander.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.