Ge­zon­de wraps met kom­kom­mer­sa­la­de, cot­ta­ge­chee­se en ma­kreel

Makreelwraps met komkommersalade is de perfecte lunch to go. Zet je broodtrommel klaar en rollen maar!

(5) waardeer
hoofdgerecht Makreelwraps met komkommersalade is de perfecte lunch to go. Zet je broodtrommel klaar en rollen maar! 4 personen
5 5

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier (30 x 30 cm)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Verdeel de wraps over de met bakpapier beklede bakplaten en bak ca. 10 min. in het midden van de oven. Verwissel de bakplaten halverwege.
  2. Halveer ondertussen de komkommer en snijd in blokjes van ca. 1 cm. Snijd de bleekselderij in boogjes van ca. een ½ cm en de dille fijn. Meng de komkommer, bleekselderij en dille met de azijn, peper en eventueel zout.
  3. Haal de blaadjes van de kropsla los, was en droog ze. Verdeel de sla over de wraps en schep de komkommersalade en cottagecheese erop. Verwijder het vel van de makreelfilet en verdeel de vis in stukken erover. Breng op smaak met versgemalen peper.

dieettip:

In plaats van makreel kun je ook eikruim gebruiken.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 440 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 33 g
    waarvan suikers 5 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 640 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
Beter Eten Gids 1 -2021

Gezonde wraps met komkommersalade, cottagecheese en makreel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­zon­de wraps met kom­kom­mer­sa­la­de, cot­ta­ge­chee­se en ma­kreel

1
1

Verwarm de oven voor op 180°C.

2
2
  • 4 volkoren tortillawraps

Verdeel de wraps over de met bakpapier beklede bakplaten en bak ca. 10 min. in het midden van de oven. Verwissel de bakplaten halverwege.

3
3
  • 1 komkommer
  • 2 stengels bleekselderij
  • 5 g verse dille

Halveer ondertussen de komkommer en snijd in blokjes van ca. 1 cm. Snijd de bleekselderij in boogjes van ca. een ½ cm en de dille fijn.

4
4
  • 1 el witte wijnazijn

Meng de komkommer, bleekselderij en dille met de azijn, peper en eventueel zout.

5
5
  • 1 kropsla
  • 200 g cottagecheese

Haal de blaadjes van de kropsla los, was en droog ze. Verdeel de sla over de wraps en schep de komkommersalade en cottagecheese erop.

6
6
  • 240 g gerookte makreelfilet

Verwijder het vel van de makreelfilet en verdeel de vis in stukken erover. Breng op smaak met versgemalen peper.

dieettip:

In plaats van makreel kun je ook eikruim gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.