Ge­zon­de toast met zui­velspread, ge­bak­ken peer en ro­zij­nen

Echt een toffe peer, deze gezonde lunch van toast met zuivelspread, gebakken peer en rozijnen.

(0) waardeer
lunch Echt een toffe peer, deze gezonde lunch van toast met zuivelspread, gebakken peer en rozijnen. 4 personen

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • broodrooster

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rooster de sneetjes brood in de broodrooster. Schil ondertussen de peren, snijd in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in de lengte in plakken.
  2. Verhit de margarine in een koekenpan en bak de peer met de rozijnen 5 min. op middelhoog vuur.
  3. Besmeer de sneetjes brood met de zuivelspread. Verdeel de peer en rozijnen erover. Bestrooi met de koek- en speculaaskruiden.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 405 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 51 g
    waarvan suikers 21 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 400 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
Beter Eten Gids 1 -2021

Gezonde toast met zuivelspread, gebakken peer en rozijnen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­zon­de toast met zui­velspread, ge­bak­ken peer en ro­zij­nen

1
1

Rooster de sneetjes brood in de broodrooster.

2
2
  • 4 Conference peren

Schil ondertussen de peren, snijd in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in de lengte in plakken.

3
3
  • 30 g margarine
  • 40 g rozijnen

Verhit de margarine in een koekenpan en bak de peer met de rozijnen 5 min. op middelhoog vuur.

4
4
  • 200 g zuivelspread naturel
  • 1 tl kruidenmix koek en speculaas

Besmeer de sneetjes brood met de zuivelspread. Verdeel de peer en rozijnen erover. Bestrooi met de koek- en speculaaskruiden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.